Søk i Utrops arkiv:

Når ekstrem-troen overtar staten

Hva ville skjedd om et teologisk diktatur tok over i Norge, USA eller et annet vestlig land? Svaret finner vi kanskje i forfatteren Margaret Atwoods tolkning av ekstrem kristenfundametalisme i romanen The Handmaid's Tale, som nå er blitt TV-serie.

Behandles ulikt av politiet, mediene og politikerne

Det er sterke reaksjoner i sosiale medier på medias og politikernes fremstilling av Joshua French-saken – med god grunn.

Åpent brev til Hadia Tajik

Hadja Tajik holdt 1. mai-talen i Stavanger. Etterpå mottok hun nedenstående brev fra Jone Schanche Olsen.

– 17. mai, en "vi-dag"

Slik talte Bijan Gharakhani, leder i Buskerud Innvandrerråd, under 17.mai-arrangementet i Hokksund for to år siden.

Utrop som e-avis

Tvunget inn i et ekteskap

Vi som er norskpakistanere, kjenner så altfor godt til ukulturen med tvangsekteskap. Muligens sitter vi også med løsningen til å bli kvitt ukulturen. Bruker vi den? Gjør vi noe? Det er våre egne miljøer som har nøkkelen, ikke Bufdir eller IMDi, skriver Nasim Rizvi. 

En appell til LO-kongressens delegater

På den forrige LO-kongressen i 2013 ble det vedtatt et nokså progressivt forslag om rettigheter for asylsøkere. Men hva har skjedd siden det radikale vedtaket på LO-kongressen for snart fire år siden? Fint lite, dessverre. 

Likestilling?

I mange utenlandske miljøer skjuler menn problemer som spiseforstyrrelser, voldtekt, trakassering og lignende, fordi det er skamfullt for menn å være "det svake ledd" og å ha "kvinneproblemer". 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Rolfsens naivitet

Kunne Ulrik Imitaz Rolfsen og hans filmteam bidratt til å hindre en persons død?

Nå må det offisielle Pakistan vise vei

Et opprop til Hennes eksellense, ambassadør Riffat Masood, i anledning den bekymringsverdige utviklingen for fritenkere, frafalne og andre religiøse minoriteter i Pakistan.

Alternativer til kontantstøtten

Utvalg etter utvalg har foreslått å avvikle kontantstøtten. Den sies å være skadelig for integreringen av innvandrerkvinner. Men hva er alternativene? 

Gratulerer med dagen!

Årets stortingsvalg er et veivalg og et verdivalg. 1. mai minner oss om at Norge ikke ble verdens beste land å bo i fordi vi hadde flaks, skriver Jonas Gahr Støre (Ap). 

Utrop på Facebook
Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Tragedien som har rammet muslimer

Den pakistanske universitetsstudenten Mashal Khan, ble lynsjet den 14. april i år av medstudenter som anklaget ham for blasfemi.

Et selvmål for norske muslimer

Individet Leyla Hasic virker høflig og hyggelig. Kontroversen i Islamsk Råd Norge i saken rundt hennes ansettelse er langt dystrere, for å si det forsiktig.

Bare ja betyr ja

Voldtekt handler ikke om sex:
det er ikke kuk i fitte.
Det er overgrep.

www.AutoDeler.co.no