Søk i Utrops arkiv:

Tilbakekall av statsborgerskap – hvilke regler gjelder?

Tilbakekall av statsborgerskap er svært inngripende vedtak. Saksbehandlere og beslutningstagere i Utlendingsnemnda (UNE) tar disse sakene på stort alvor.

Somaliske kvinner gull verdt for Norge

Det er ikke målt hva somaliske kvinner har gjort for at deres barn skal komme videre. En ung jente fortalte at det tok flere år før hun forsto at moren, som alltid hadde sjekket at hun gjorde leksene, selv var analfabet. 

Mannen som burde frykte sin egen skygge

Redaktør Hans Rustad så for seg Document.no som et frihetsdokument, et slags Charta 77 for den nye tid, men hans tenketank har grunnstøtt og forurenser nå samfunnsdebatten med utslipp av den mørkeste guffe, skriver Stein Lillevolden.

Til damen i skranke nr 5 på Folkeregisteret

Jeg har tenkt mye på deg i dag, og tankene tar meg tilbake til hvordan du trakk deg unna og lente deg tilbake i stolen som om jeg var et forstyrrende element, en tidstyv av noe slag, uønsket og til å kvittes med ASAP.

Utrop som e-avis

Hva nå for au pairene?

Sprøsmålet man vil stille seg under dette seminaret er: Hvordan skal au pairenes rettigheter sikres? 

Oppvekstkonferansen 2017: Parallellsamfunnet – er det oss?

I Norge stiger inntektsulikhetene og barnefattigdommen har økt jevnt siden 2000-tallet. Gjør det noe at forskjellene øker?

Arabiske filmdager 2017

Arabiske filmdager går av stabelen for sjuende gang 30.mars-02. april 2017 på Vika kino.

Kongen er Kongen

Stykke skrevet av den syriske dramatikeren Saadallah Wannous. 

Fra norsk nok til NORSK +

Hva skal til for å være norsk nok? Det er et spørsmål som har vært mye diskutert i det siste. 

I dag
1 dag igjen
1 dag igjen
1 dag igjen
7 dager igjen

Kjære Listhaug, hvem er du?

Kjære Sylvi. Var du falsk og snakket med to tunger, under våre fine samtaler? Eller prøver du nå bare å vinne valget på en helt usmakelig måte? spør blogger Erlend Elias. 

Lal mirch: Modige pakistanske kvinner

Staten Pakistan ble opprettet i august 1947 og året etter stod kvinnerettighetsforkjemper Tahira Mazhar Ali for den aller første markeringen av Den internasjonale kvinnedagen 8. mars i det nyopprettede Pakistan. 

Brochmann gir Utrop rett

Utrops «innvandringsregnskap» var laget som en kritikk av Grethe Brochmanns første rapport I. Nå gir Brochmanns andre rapport Utrop rett.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Når korrigeringen om tilbakekall må korrigeres

Det er absolutt på sin plass å oppklare feiloppfatninger om saken om familien på tolv som fikk tilbakekalt statsborgerskapene sine. Men det blir en smule bakvendt når oppklaringen ender opp med å selv feilinformere leserne. 

Hva vil de nye «alternative» mediene?

En ny medievirkelighet er over oss etter Donald J. Trumps maktovertakelse i USA, hvor stadig mer innvandringskritiske medier får større oppslutning. 

Se, en sverm!

Europa skapte krisa, ikke flyktningene, hevder den britiske journalisten Patrick Kingsley.

Etnisitet kan endres

I en merkelig tekst på document.no definerer Christian Skaug etnisitet ut fra "fysiologi". Teksten fikk bisart nok støtte av forfatter Halvor Fosli på Facebook.

Utrop på Facebook
Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Frykt og forsvar ødelegger for muslimer

Waqas Sarwar går til frontalangrep mot sekulære muslimer og eks-muslimer. Han bruker en velkjent strategi, som er å svartmale de kritiske stemmene fra muslimske miljøer og bruke deres etniske/nasjonale bakgrunn (for eksempel eksil-iranere) for å definere dem ut av debatten. 

Norsk først, religiøs etterpå

SV-trubadur Bård Vegar Solhjells utsagn er som musikk i mine, og mange andres ører.

Trumpifisering

Jeg har med undring vært vitne til hvordan mange oppegående og intelligente mennesker ser opp til Trump og gleder seg til de neste fire årene med ham som den 45. presidenten i USA. 

www.AutoDeler.co.no