Fra det tradisjonelle til det moderne hjemmet

Rumifestivalen går av stabelen for niende gang, og samler igjen ulike kunstarter fra forskjellige kulturer.

Hva betyr det å være flyktning?

Vi ønsker frihet, men vi betaler en dyr pris. Vi ofrer våre hjemland, vårt hjemland. Dette er ikke et politisk kommentar, men et menneskes betraktning, skriver Reem Alatasi som er flyktning fra Syria og i dag bor på Verdal.

Heltene som utfordrer samfunnet

Det finnes noen få modige mennesker som tør å risikere alt for at alle skal ha det bra. Nå får de sin egen utstilling. 

Er Frp et populistisk parti?

Ny bok gir overraskende svar på det evige populisme-spørsmålet. 

Utrop som e-avis

Velkommen til Djangofestivalen 2017

For 38. gang arrangeres det DJANGOFESTIVAL i Norge, og denne gangen slår arrangørene på stortromma ved å invitere en perlerekke av klodens aller hotteste musikere til en to dagers bursdagsfeiring for gitarfenomenet Django Reinhardt.

En hemmelig historie om islam i Vesten

En kan lett å få inntrykk av at islam kom til Vesten med innvandringen de siste tiårene, men islam har dypere røtter her enn man lett tror. Særlig spennende er historien om islams esoteriske gren: Sufismen.

I dag
5 dager igjen

Asylsøkere risikerer å fryse i hjel

Signer aksjonen for å kreve at EU tar ansvar for asylsøkere som nå er strandet i vinterkulda på de greske øyene. Tusenvis av liv står i fare! Det skriver Amnesty International i dette innlegget. 

Alle henteekteskap blir tvangsekteskap

Norskpakistanske Ali må være 24 år for å gjenforene med sin ektefelle, mens til Ola blir ikke det samme alderskravet stilt.

Tyskland hardner til – av ren nødvendighet

Köln i fjor: mediene og myndighetene tiet i dager om masseovergrepene begått av menn med annen etnisk bakgrunn. Köln i år: menn ble stoppet på gaten nyttårsaften i det som mange så på som ren "etnisk profilering".

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

2016: Året da "hard høyre" ble mainstream

Inntil videre er det harde høyre kommet for å bli. Som en slags kjip ubuden gjest som ikke vil forlate festen, men overta nachspielet, skriver Claudio Castello. 

Guffen retorikk gir guffen politikk

Ordvalg er viktig for Fremskrittspartiet. Ordbruken henger tett sammen med politikken i det partiet, og i ytterste høyrefløy-partier over hele verden, skriver Kari Henriksen (Ap) i dette innlegget. 

Sosial kontroll er også positivt

Sosial kontroll minner oss om at vi hører sammen. Ja, det er ubehagelig, men alternativet er verre: Sosial kontroll er et av de mange stoffene som holder samfunn sammen, skriver forsker Ada I. Engebrigtsen i dette innlegget.

Trumps julehilsen til Palestina

Trump har utnevnt en ambassadør til Israel som er støttespiller for aktører som finansierer ulovlige bosettinger, har anklaget Obama for antisemittisme og er motstander av totstatsløsningen. Det gir all grunn til bekymring for situasjonen i Midtøsten, skriver Eddie Whyte.

Utrop på Facebook
Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

I år feirer jeg Jesus og Mohammed samtidig

I år startet fødselsmåneden til profeten Mohammed samtidig med Jesus. Så vi feirer begge profetenes bursdager samtidig.

Sri Lanka ved veiskille – men hvilken vei skal landet velge?

Fredstilrettelegger Erik Solheim hevdet at partene i krigen på Sri Lanka hadde et forslag til løsning på bordet. Men problemet er bare at uansett hva regjeringen hadde forpliktet seg, må det altså til et 2/3 flertall i parlamentet for å endre på grunnloven, noe som er svært usannsynlig den dag i dag.

Å nekte kvinner hijab på jobb er ekskludering

Laial Ayoub, som driver hijabbloggen, svarer Farjam Movafagh i Senter for Sekulær Integrering (SSI). 

www.AutoDeler.co.no