– Ta avstand fra Lurås

Ismail A. Hussain oppfordrer menn til å ta avstand fra Resett.
Foto: Privat
I dag i 2018, selve kvinnedagen må den unge kvinnen Sumaya holde seg innendørs nettopp fordi Helge Lurås og hans menn føler seg svært truet av en hijabkledde kvinne som utfordrer maktpersoner med sin skarpe penn.
Ismail A. Hussain
Latest posts by Ismail A. Hussain (see all)

I morgen er 8.mars, kvinnedagen. Mange steder opplever kvinner bombing, drap, overgrep, trakassering, og diskriminering. I det siste har Metoo-kampanjen avslørt mektige menn som har utnyttet sine posisjoner og på denne måten har metoo-bevegelsen vært en øyeåpner for veldig mange mennesker.

I Norge er kvinners situasjon heldigvis mye bedre enn mange andre land. Her har kvinner – men også kloke menn – tatt opp aktuelle samfunnsproblemer knyttet til kvinners rettigheter gjennom mange år. Takk være på grunn av den langvarige innsatsen har likestillingen kommet i Norge mye lengre enn store deler i verden.

Norske kvinner har i dag muligheter men også forutsetninger som andre kvinner har vanskeligheter å drømme om. Men det skal alltid være rom for forbedring slik at hver generasjon er nødt til å ta opp kampen mot all slags urett som rammer våre medmennesker og spesielt våre mødre og søstre.
Innimellom kan man også finne styrken ved å lene seg bakover, utforske historien og lære om modige kvinner og menn som har satt kvinnespørsmålet på dagsorden da det var aller vanskeligste å være kvinne her i landet.

En dag som dette kan du også være glad og stolt av at landet Norge er en av de mest likestilte landene i hele verden.

Denne stoltheten må du absolutt ikke la deg blendes av, men tvert imot bør den vekke en refleksjon hos deg. En refleksjon som får deg til å ansette den høyt utdannede og hijabkledde kvinnen som har søkt mange titalls jobber uten å få en eneste tilbakemelding. Ikke eneste gang etter så mange forsøk. Du bør gjøre det fordi økonomisk frihet har vist å være det mest effektive virkemidlet mot kvinneundertrykkelse.

8.mars må få deg til å innse at kvinnefrigjøring handler ikke om klær men muligheten til å kle seg slik en selv ønsker. At frihet er ikke nødvendigvis det samme som færre eller mer klær på kroppen.
Frihet er og blir en subjektiv følelse og oppleves ulikt hos forskjellige mennesker. Finn din egen frihet og hjelpe deretter andre til å finne deres egne friheter. Den friheten som gir dem mening og glede i deres tilværelse der de tilbringer sine liv.

Den dagen du tvinger din egen forutbestemte friheten på andre mennesker, da er du den største trusselen mot all form for frihet og det frie individet. Nå lurer du på kanskje hvilket leir du tilhører, frihetens leiret eller dets fiende? Det hjelper som regel å ta en samtale med deg selv, revurdere din oppfatning om fremmede mennesker og kulturer før du i frihetens navn feirer kvinnedagen med et underliggende forakt mot det ukjente eller en skammelig følelse av at innvandrermenn er mulige kvinneundertrykkere.
8.mars bør også være en solidaritetsdag med de synlige muslimske kvinnene som utsettes for hets, uthenging, direkte diskriminering og rasisme fra mange forskjellige hold.

Senest har Resett kjørt en hets-kampanje mot den muslimske samfunnsdebattanten Sumaya, noe som har ført til at hun måtte trekke seg fra en rekke arrangementer der hun skulle tale for kvinners rettigheter. Enda en ung kvinnes mulighet blir begrenset av noen som påstår at de er frihetens fanebærere!!
Resett og dens meningsfeller skyr dessverre ingen virkemidler så lenge det fremmer deres virkelighetsoppfatning, den redigerte sannheten som ingen andre har sett maken til enn den lille gruppen de selv er omringet.

Her pakkes rasisme inn som islam-kritikk og ytringsfrihet. Uthenging og personangrep serveres som kritisk journalistikk. For dem spiller det ingen rolle om det de skriver er sant eller relevant.
Det eneste som er viktig for dem er å fremstå som et såkalt alternativ media på bekostning av andres helse og bevegelsesfrihet.*

I dag 2018, selve kvinnedagen må den unge kvinnen Sumaya holde seg innendørs nettopp fordi Helge Lurås og hans menn føler seg svært truet av en hijabkledde kvinne som utfordrer maktpersoner med sin skarp penn.

Det er ikke bare Sumaya som opplever dette men veldig mange unge samfunnsdebattanter med minoritetsbakgrunn. Alt fra politikere som Lan Marie og til helt vanlige ungdommer som Sumaya måtte betale en høy pris for deres engasjement. Kvinner rammes riktignok hardere enn menn og ofte med nedsettende kommentarer om utseende og/eller private anliggender. Det er veldig uforståelig for mange når de samme menneskene anklager muslimske menn for kvinneundertrykkelse uten at de selv reflekter over deres adferd mot kvinnelige meningsmotstandere.

Kjære menn, dagens feiring må vel være en god anledning til å ta avstand fra slike blogger som Resett og deres holdninger mot kvinner og særlig synlige muslimske kvinner. Gå for Sumaya!!
Gratulerer med dagen!!