Søk i Utrops arkiv:

Nye svar mot populismen

Sylo Taraku har skrevet et godt notat om høyrepopulismen og kommer med konkrete svar på populismens utfordring. Men fremdeles er noen spørsmål åpne. 

Legitimerer Koranen terrorisme?

Ubaybullah Hussein er dømt. Han og andre ekstremister hevder de har støtte for sitt syn i Koranen. Men stemmer det?

Storhaugs glemte kristne

I en artikkel på rights.no tirsdag kveld advarer Hege Storhaug mot utviklingen i Storbritannia, der antall kristne minker, mens «Islam fosser frem».

Derfor tar jeg av hijaben

Jeg som har gått med hijab i 20 år, skulle nå plutselig forsøke å gå uten.

Utrop som e-avis

Innvandrerkvinner deltakelse i arbeidslivet

Har Kvinner med innvandrerbakgrunn samme muligheter
som andre kvinner for å jobbe i NOrge?
Fredag 28. april
Kl. 10.30 – Kl. 14.00

Oslofrokost - hvordan motvirke tendenser til økt ulikhet i Oslo?

Sosiale, kulturelle og økonomiske ulikheter reflekterer seg i boligmarkedet i hovedstaden. 

USA and Europe: The Rise of a New Nationalism

23. mai ønsker Antirasistisk Senter og AUF velkommen til en heldagskonferanse på Utøya, hvor innledere fra flere land vil gi et bredt bilde av utfordringen fra ytre høyre fløy i USA og Europa.

I dag
2 dager igjen
25 dager igjen

Somaliske kvinner gull verdt for Norge

Det er ikke målt hva somaliske kvinner har gjort for at deres barn skal komme videre. En ung jente fortalte at det tok flere år før hun forsto at moren, som alltid hadde sjekket at hun gjorde leksene, selv var analfabet. 

Mannen som burde frykte sin egen skygge

Redaktør Hans Rustad så for seg Document.no som et frihetsdokument, et slags Charta 77 for den nye tid, men hans tenketank har grunnstøtt og forurenser nå samfunnsdebatten med utslipp av den mørkeste guffe, skriver Stein Lillevolden.

Til damen i skranke nr 5 på Folkeregisteret

Jeg har tenkt mye på deg i dag, og tankene tar meg tilbake til hvordan du trakk deg unna og lente deg tilbake i stolen som om jeg var et forstyrrende element, en tidstyv av noe slag, uønsket og til å kvittes med ASAP.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Når korrigeringen om tilbakekall må korrigeres

Det er absolutt på sin plass å oppklare feiloppfatninger om saken om familien på tolv som fikk tilbakekalt statsborgerskapene sine. Men det blir en smule bakvendt når oppklaringen ender opp med å selv feilinformere leserne. 

Etnisitet kan endres

I en merkelig tekst på document.no definerer Christian Skaug etnisitet ut fra "fysiologi". Teksten fikk bisart nok støtte av forfatter Halvor Fosli på Facebook.

Frykt og forsvar ødelegger for muslimer

Waqas Sarwar går til frontalangrep mot sekulære muslimer og eks-muslimer. Han bruker en velkjent strategi, som er å svartmale de kritiske stemmene fra muslimske miljøer og bruke deres etniske/nasjonale bakgrunn (for eksempel eksil-iranere) for å definere dem ut av debatten. 

Stort gap i ungdoms verdisyn

Tre prosent av elevene med norske foreldre sier homofili «alltid er uakseptabelt» mot rundt 40 prosent av elevene med foreldre fra Marokko, Somalia og Pakistan. 

Utrop på Facebook
Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Spør meg hvor jeg kommer fra

Det kan være et godt samtaleemne å starte å snakke om hvor en kommer fra. Jeg selv er født i Sri Lanka og kom til Norge som 11-åring, og blir alltid engasjert i samtaler som handler om Sri Lanka. 

Barnevernet i kritisk lys

Barnevernet har forbedret seg på mange punkter de siste årene. Men fremdeles gjøres det for mange feil. 

Setter teateret fri

Gjennom 25 år har Nordic Black Theatre gitt multikulturelle talenter en plattform. I begynnelsen av februar presenterer de stykket Zita Hotel for et norsk publikum.

www.AutoDeler.co.no