Søk i Utrops arkiv:

Når ekstrem-troen overtar staten

Hva ville skjedd om et teologisk diktatur tok over i Norge, USA eller et annet vestlig land? Svaret finner vi kanskje i forfatteren Margaret Atwoods tolkning av ekstrem kristenfundametalisme i romanen The Handmaid's Tale, som nå er blitt TV-serie.

Åpent brev til Hadia Tajik

Hadja Tajik holdt 1. mai-talen i Stavanger. Etterpå mottok hun nedenstående brev fra Jone Schanche Olsen.

Tvunget inn i et ekteskap

Vi som er norskpakistanere, kjenner så altfor godt til ukulturen med tvangsekteskap. Muligens sitter vi også med løsningen til å bli kvitt ukulturen. Bruker vi den? Gjør vi noe? Det er våre egne miljøer som har nøkkelen, ikke Bufdir eller IMDi, skriver Nasim Rizvi. 

En appell til LO-kongressens delegater

På den forrige LO-kongressen i 2013 ble det vedtatt et nokså progressivt forslag om rettigheter for asylsøkere. Men hva har skjedd siden det radikale vedtaket på LO-kongressen for snart fire år siden? Fint lite, dessverre. 

Utrop som e-avis

Gratulerer med dagen!

Årets stortingsvalg er et veivalg og et verdivalg. 1. mai minner oss om at Norge ikke ble verdens beste land å bo i fordi vi hadde flaks, skriver Jonas Gahr Støre (Ap). 

Et selvmål for norske muslimer

Individet Leyla Hasic virker høflig og hyggelig. Kontroversen i Islamsk Råd Norge i saken rundt hennes ansettelse er langt dystrere, for å si det forsiktig.

Bare ja betyr ja

Voldtekt handler ikke om sex:
det er ikke kuk i fitte.
Det er overgrep.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Når statskanalen generaliserer

Retorikken etter Brennpunkt-dokumentaren preges av en farlig dehumanisering, gruppetenking og av den samme generaliseringen som NRK selv brukte. Konsekvensen har vært mer vold og sjikane mot tiggere.

Nye svar mot populismen

Sylo Taraku har skrevet et godt notat om høyrepopulismen og kommer med konkrete svar på populismens utfordring. Men fremdeles er noen spørsmål åpne. 

Legitimerer Koranen terrorisme?

Ubaybullah Hussein er dømt. Han og andre ekstremister hevder de har støtte for sitt syn i Koranen. Men stemmer det?

Storhaugs glemte kristne

I en artikkel på rights.no tirsdag kveld advarer Hege Storhaug mot utviklingen i Storbritannia, der antall kristne minker, mens «Islam fosser frem».

Utrop på Facebook
Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Derfor tar jeg av hijaben

Jeg som har gått med hijab i 20 år, skulle nå plutselig forsøke å gå uten.

Somaliske kvinner gull verdt for Norge

Det er ikke målt hva somaliske kvinner har gjort for at deres barn skal komme videre. En ung jente fortalte at det tok flere år før hun forsto at moren, som alltid hadde sjekket at hun gjorde leksene, selv var analfabet. 

Mannen som burde frykte sin egen skygge

Redaktør Hans Rustad så for seg Document.no som et frihetsdokument, et slags Charta 77 for den nye tid, men hans tenketank har grunnstøtt og forurenser nå samfunnsdebatten med utslipp av den mørkeste guffe, skriver Stein Lillevolden.

www.AutoDeler.co.no