Inn på medisin-studiet etter tre år i Norge

Lilas Alzaeem (21) fra Syria kunne så vidt si hva hun het på norsk da hun begynte på videregående i Haugesund. Tre år senere kom hun inn på medisinstudiet i Oslo.

Føler seg sviktet, tross oppholdsvedtak

Flyktningen "Amir" er sterkt kritisk til måten barnefamilier behandles på ved norske mottak. Han ble sjokkert over at sønnen ikke hadde rett til barnehageplass. – Han har blitt helt passiv og snakker ikke, forteller "Amir". 

Usynliggjør jødedom i lærebøker

Jødedommens plass i lærebøkene er blitt like liten som tiden før 1970-tallet. Med økende antisemittisme i samfunnet er det uheldig, ifølge forsker.

Hjelperen Honoratte

Barndomshjemmet til Honoratte Muhanzi var alltid fullt av slektninger, venner og andre som trengte en hjelpende hånd. I dag hjelper hun andre som leder av Velferdsalliansen.

Utrop som e-avis

Hva er egentlig galt med parallellsamfunn?

En gjengs oppfatning i Norge er at vi ikke ønsker utvikling av parallellsamfunn, men er vi sikre på det? 

Omvisning i tekstilutstilling på persisk

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum tilbyr omvisning i tekstilutstillingen FIBERFEBER på persisk (farsi) ved vår omviser Mona Malkhatavi.

Søk deg til OXLOs mentorordning

Vi har plass i mentorprogram for masterstudenter!

Trandum - fengsel uten dom?

Jussbuss inviterer til debatt om utlendingsinternatet.

Lansering: Tilhørighet og identitet hos krysskulturelle barn

Hvordan bygge trygg identitet og innenforskap hos unge flerkulturelle nordmenn?

I dag
4 dager igjen
7 dager igjen
13 dager igjen
29 dager igjen

Åpnet historisk tolke-studium

Fredag åpnet Europas aller første bachelor-studium i tolking spesielt rettet inn mot offentlig sektor, forteller instituttleder Gunn Bjørnsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. 

Vil kaste ut suksess-regissør

UNE vil kaste ut regissør fordi han ikke har nok erfaring, samtidig som han oppnår stor suksess med dokumentaren «Ambulance». 

Han skal få flyktninger i arbeid

Gründer Aiman Shaqura gikk fra å pusse sko og pante flasker på Toten til å omsette for over 100 millioner kroner og ansette over 100 personer i selskaper han startet selv. Nå turnerer han Norge rundt for å skaffe flyktninger jobb.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

– Sekularismen gir håp om sameksistens

Shahram Shaygani er en av grunnleggerne av Senter for Sekulær Integrering (SSI). Han mener rasjonell kritikk av religion er et gode, men den må fremmes med varme og en human og humanistisk grunnholdning. 

– Jeg blir høy på å hjelpe

Abloom-leder Faridah Shakoor møtte et vanskelig offentlig apparat da hun fikk sin funksjonsnedsatte sønn. Det førte til en filmfestival med over 1000 besøkende.

– Viktig å lære av Norge

Hjemme i Ukraina jobber Maria Mudra med å koble geografistudenter til vestlige utdanningsinstitusjoner.

Hele Oslos mosképolitimann

Erik Andersen har pensjonert seg fra politijobben. Men å jobbe for et mangfoldig Oslo vil han fortsette med. Nylig vant han OXLO-prisen 2016. 

Utrop på Facebook
Annonse

Talenter med gnist søkes til et unikt gründerprogram

Gründerspirer med flerkulturell bakgrunn og spenstige ideer etterlyses i disse dager for rekruttering til iStart talentprogrammet i regi av Norsk senter for flerkulturell verdiskaping.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Skarpe hoder konkurrerte om å hjelpe flyktninger

Techfugees er et nytt globalt konsept som har som mål å hjelpe flyktninger gjennom bruk av teknologi. I oktober konkurrerte ni teknologiselskaper i Oslo om å finne de beste nye løsningene og hjelpemidlene for flyktninger. 

Næringsbyråd med M for mangfold

Vi må alle jobbe med holdningene våre til funksjonsnedsatte. Det gjelder ikke bare minoritetsmiljøene, mener byråd Geir Lippestad. 

Kampsport bidrar til kvinnefrigjøring

Når kvinner inntar idretten, bidrar det til betydelig myndiggjøring og styrking av kvinner.

www.AutoDeler.co.no