Søk i Utrops arkiv:

En gjeng med store planer

Ariel, Luisa, Mario og Karina driver en liten nettradio fra et 30 kvadratmeters kontor på Sinsen, men har allerede titusener av lyttere fra hele verden.

Fra skolelei til artist

Han spilte rollen som Adam Malik i siste sesongen av Skam, men det er egentlig musikken som driver Adam Ezzari (18). 4. november står han på scenen på Oslo World Music Festival. 

Fikk råd om å bli pølsemaker

Zulfiqar Munir hadde dårlige karakterer, og fikk beskjed om at matbransjen var det eneste stedet for ham. I stedet ble han en av Norges første advokater med pakistansk familiebakgrunn.

Fra flyktning til offiser

Luan Dinh Truongs familie kom til Norge på 80-tallet. Da var Luan 10 år. Nå er han 46 år og offiser

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Fortellinger om flukt

Hvordan er det å komme alene til Norge som 16-åring? Hva gjør du når du er barnesoldat og din siste mulighet er flukten over Middelhavet? Hvordan finner du håp når du sitter i en kjeller med moren din mens bombene faller på utsiden?

34 dager igjen

Flyktningen som ble rektor

Rawafid Shahad (51) var bestemt på at hun skulle bruke lærerutdannelsen da hun kom til Norge. I dag er hun rektor ved Urtehagen Videregående Privatskole.

– Et flerkulturelt arbeidsliv med norsk preg

Leder for NITO Sør, Malini Sarah Espeland, er ikke som alle andre fagforeningssjefer.

Kystpartipolitiker og nordlending

– Hvor er demokratiet som alle snakker om? Her i nord føler vi oss bare overkjørt av fylkessammenslåinger, nedleggelser og annen "mainnskitt", er tonen fra Kystpartiets første stortingskandidat med minoritetsbakgrunn, somaliskfødte Ahmed Aadan Warsame.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Flyktning ble frivillig

Adam (24) kom som flyktning til Norge. Nå er han frivillig og bidrar til at andre nyankomne får seg venner og et nettverk.

– Trikset er å gi litt faen

Da "I morgen vi ler" ble utgitt i mai, var anmelderne opptatt av sladderkultur og sosial kontroll. Forfatteren selv mener at boka først og fremst er en oppvekstroman om å stå foran viktige livsvalg.

Holdeplass-sjefen fra Bagdad

Jafar Altememy kom til Norge som krigsflyktning. Med en fortid som marinesoldat i opprinnelseslandet Irak leder han kollektivterminalene i Akershus med nærmest militær presisjon.

Skandinaven fra Balkan

Filmskaper Izer Aliu (34) er født i et land som nå kun finnes i historiebøkene. Og han har flyttet så mye mellom Norge og Sverige at han regner seg som "blandingsmänniska".

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Endelig klar for fremtiden

Etter å ha flyktet fra Syria, blitt banket opp i Russland for å være homofil og fått avslag på asylsøknaden i Norge er Rami Maroun (33) endelig klar til å legge alt det vonde bak seg. 

Kvinnen som kom tilbake

Deeyah Khan forklarer æreskultur så det gjør vondt i magen. 

Sterkt om Midtøstens kvinner

Forfatter Birgitte C. Huitfeldt er ikke lenger den samme etter å ha jobbet tre år med en bok om ti av Midtøstens mest berømte og meritterte forkjempere for menneskerettigheter og rettferdighet. 

www.AutoDeler.co.no