Søk i Utrops arkiv:

Kunsten å være pakkis

Med boken Kunsten å være pakkis utforsker forfatter Assad Nasir temaet i identitet med en god dose selvironi og humor. 

Amina (27) synger om å være annerledes

Amina Sewali deltok i Melodi Grand Prix med sin låt Mesterverk, men kom seg ikke videre. I dette intervjuet forteller hun om oppveksten sin og om hva som skjedde da hun kom til finalen i MGP Norge. 

Venn med de eldre

– Jeg ser at folk med flerkulturell bakgrunn ønsker å jobbe som besøksvenn for eldre. Mange kommer fra kulturer hvor eldre respekteres og har høy status, sier Sang Bui. Hun er Frivillighet Norges Nykommerpris-vinner for 2016.

Studenter med minoritetsbakgrunn får unikt tilbud

Oslo kommune tilbyr en mentor-ordning der heldige studenter kan få oppfølging til masteroppgaven og til og med egen kontorplass. 

Utrop som e-avis

Innvandrerkvinner deltakelse i arbeidslivet

Har Kvinner med innvandrerbakgrunn samme muligheter
som andre kvinner for å jobbe i NOrge?
Fredag 28. april
Kl. 10.30 – Kl. 14.00

Oslofrokost - hvordan motvirke tendenser til økt ulikhet i Oslo?

Sosiale, kulturelle og økonomiske ulikheter reflekterer seg i boligmarkedet i hovedstaden. 

USA and Europe: The Rise of a New Nationalism

23. mai ønsker Antirasistisk Senter og AUF velkommen til en heldagskonferanse på Utøya, hvor innledere fra flere land vil gi et bredt bilde av utfordringen fra ytre høyre fløy i USA og Europa.

I dag
2 dager igjen
25 dager igjen

En formiddag med innvandringens tallmester

SSBs Lars Østbye har i snart fem tiår levd av å telle innvandrere.

 

Somaliske kvinner: For alltid uten jobb?

Under 15 prosent av somaliske kvinner er selvhjulpne økonomisk. Slik har det vært de siste femten årene. Hvorfor? Og hva kan gjøres? 

Inn på medisin-studiet etter tre år i Norge

Lilas Alzaeem (21) fra Syria kunne så vidt si hva hun het på norsk da hun begynte på videregående i Haugesund. Tre år senere kom hun inn på medisinstudiet i Oslo.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Føler seg sviktet, tross oppholdsvedtak

Flyktningen "Amir" er sterkt kritisk til måten barnefamilier behandles på ved norske mottak. Han ble sjokkert over at sønnen ikke hadde rett til barnehageplass. – Han har blitt helt passiv og snakker ikke, forteller "Amir". 

Usynliggjør jødedom i lærebøker

Jødedommens plass i lærebøkene er blitt like liten som tiden før 1970-tallet. Med økende antisemittisme i samfunnet er det uheldig, ifølge forsker.

Hjelperen Honoratte

Barndomshjemmet til Honoratte Muhanzi var alltid fullt av slektninger, venner og andre som trengte en hjelpende hånd. I dag hjelper hun andre som leder av Velferdsalliansen.

Åpnet historisk tolke-studium

Fredag åpnet Europas aller første bachelor-studium i tolking spesielt rettet inn mot offentlig sektor, forteller instituttleder Gunn Bjørnsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. 

Utrop på Facebook
Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Vil kaste ut suksess-regissør

UNE vil kaste ut regissør fordi han ikke har nok erfaring, samtidig som han oppnår stor suksess med dokumentaren «Ambulance». 

Han skal få flyktninger i arbeid

Gründer Aiman Shaqura gikk fra å pusse sko og pante flasker på Toten til å omsette for over 100 millioner kroner og ansette over 100 personer i selskaper han startet selv. Nå turnerer han Norge rundt for å skaffe flyktninger jobb.

– Sekularismen gir håp om sameksistens

Shahram Shaygani er en av grunnleggerne av Senter for Sekulær Integrering (SSI). Han mener rasjonell kritikk av religion er et gode, men den må fremmes med varme og en human og humanistisk grunnholdning. 

www.AutoDeler.co.no