– Jeg blir høy på å hjelpe

Abloom-leder Faridah Shakoor møtte et vanskelig offentlig apparat da hun fikk sin funksjonsnedsatte sønn. Det førte til en filmfestival med over 1000 besøkende.

– Viktig å lære av Norge

Hjemme i Ukraina jobber Maria Mudra med å koble geografistudenter til vestlige utdanningsinstitusjoner.

Hele Oslos mosképolitimann

Erik Andersen har pensjonert seg fra politijobben. Men å jobbe for et mangfoldig Oslo vil han fortsette med. Nylig vant han OXLO-prisen 2016. 

Skarpe hoder konkurrerte om å hjelpe flyktninger

Techfugees er et nytt globalt konsept som har som mål å hjelpe flyktninger gjennom bruk av teknologi. I oktober konkurrerte ni teknologiselskaper i Oslo om å finne de beste nye løsningene og hjelpemidlene for flyktninger. 

Utrop som e-avis

Velkommen til Djangofestivalen 2017

For 38. gang arrangeres det DJANGOFESTIVAL i Norge, og denne gangen slår arrangørene på stortromma ved å invitere en perlerekke av klodens aller hotteste musikere til en to dagers bursdagsfeiring for gitarfenomenet Django Reinhardt.

En hemmelig historie om islam i Vesten

En kan lett å få inntrykk av at islam kom til Vesten med innvandringen de siste tiårene, men islam har dypere røtter her enn man lett tror. Særlig spennende er historien om islams esoteriske gren: Sufismen.

I dag
5 dager igjen

Næringsbyråd med M for mangfold

Vi må alle jobbe med holdningene våre til funksjonsnedsatte. Det gjelder ikke bare minoritetsmiljøene, mener byråd Geir Lippestad. 

Kampsport bidrar til kvinnefrigjøring

Når kvinner inntar idretten, bidrar det til betydelig myndiggjøring og styrking av kvinner.

Verdi-lederen

Det viktigste rådet Daniel Siraj har fått av sin forgjenger i OBOS, Martin Mæland, er å smile, så smilet sitter løst hos den elegant kledte konsernsjefen. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Gleder seg til å bli sin egen sjef

I åtte år har indiske Nakul Saxena bodd i Norge og jobbet i IT-firma. Nå har han store planer for fremtiden.

Den evig unge kunstneren

Kunstneren Chris Reddy (46) har dekorert alt fra en meksikansk restaurant til sjakk-OL. Men selv om han har mange prosjekter på gang, er han ikke opptatt av rutiner. For ham skal livet nytes, og ting skal tas litt som de kommer. 

Muslim og åpent lesbisk

– Personlig har jeg gode erfaringer med å være muslim og lesbisk i Norge, sier Nora Mehsen, leder i Skeiv Verden.

– Ikke dobbelt minoritet

– Jeg er først og fremst norsk muslim. Men ja, ahmadiyya-muslimene, som jeg tilhører, er religiøst forfulgt, sier Mahmood Ahmad, som står på Akershus Høyres liste. 

Utrop på Facebook
Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Flere innvandrere kan få rett til videregående

Siden 2008 har myndighetene vært klar over at en regel hindrer mange innvandrere i å ta videregående skole som voksne. Nå vil regjeringen gjøre noe med saken. 

Faller gjennom på kjønn og etnisitet

Ekskludering i studietiden gir lavere ambisjoner for studenter på vei inn i arbeidsmarkedet, ifølge ny bok. På bioingeniørstudiet er det menn med minoritetsbakgrunn som sliter mest.


Et lite stykke nye Norge

Ikke bare lager de unge flyktningene hjemmelaget sandwich-is, de sykler også i Oslos gater og selger den – akkompagnert av orientalsk musikk. 

www.AutoDeler.co.no