Hva er egentlig galt med parallellsamfunn?

Arrangementsdetaljer

Litteraturhuset, Wergelandsveien 29.

22

februar

18:00

Hva mener vi egentlig med parallellsamfunn, og er ikke det noe vi alltid har hatt? Secular Forum inviterer til foredrag og debatt. 

Deltakere: 
Jan Bøhler fra Oslo Arbeiderparti kommer. Han er kanskje den eneste Stortingspolitikeren som har engasjert seg i debatten om parallellsamfunn. 

Lars Gule er førsteamauensis ved Høyskolen i Oslo og Akershus. Han har bl.a. Flerkulturalitet og ekstremisme som forskningsfelt. Lars vil innlede seminaret med noen begrepsavklaringer om parallellsamfunn, integrering og assimilering.

Mehtab Afsar er generalsekretær i Islamsk Råd Norge (IRN), og vil bidra med synspunkter på hvordan moskemiljøene ser på fremveksten av parallellsamfunn i Norge.

Abida Akhtar er en aktivist som engasjerer seg i kampen mot æreskultur. Abida ble tvangsgiftet som 18-åring og har gjennom det følt på kroppen konsekvensene av å leve innenfor et lukket innvandrermiljø. Hun vil dele sine erfaringer med oss.

Profilerte arrangement

Tilbud om gratis førstehjelpekurs for kvinner, spesiel mødrene

Norsk Folkehjelp Oslo, OASEN Kvinner Krysser Grenser i samarbeid med Somali Women Empowerment og Bøler frivilligsentral tilbyr gratis førstehjelpskurs for kvinner spesielt mødrene.

Fredag 27. April  kl 17:00 - 20:00 og Lørdag 28. April  kl 14:00 - 17:00 (man må komme begge dager)

Sted: Johan Scharffenbergs vei 105

Sammen for en bedre hverdag - Dialogsamling

Valg av utdanning og valg av partner
Kunnskapsformidling og forebygging av tvangsekteskap, negativ sosialkontroll og konflikter.
Arrangementet er åpent og gratis for alle.

Arrangerer: Internasjonal Helse Sosial Gruppe - IHSG

Internasjonal kultur festival - Beats & Treats 2018

Den 16.06.2018
Damini House of Culture i samarbeid med Stovner Bydel arrangerer internasjonal festivalen på Rommen Scene. Over 120 artister på scenen. Utendørs med stor scene, mat, klar boder også andre aktitivier.