Moro på konsert for damer

0
Pakistanske kvinner går sjelden på konserter. Nå vil Pakistansk Indisk Interkulturell Organisasjon ( P.I.I.O.K) få dem ut på dansegulvet.

Somalisk krafttak for TV-aksjonen

0
Norsksomaliere gjør en kjempeinnsats for å engasjere og spre kunnskap i egne miljøer om årets TV-aksjon.

Innvandrergrupper fortsatt fattigere enn nordmann

0
En fersk NOVA-rapport viser at ikke-vestlige innvandrerfamilier sliter mer økonomisk enn gjennomsnittet. Forsørgelse av slekt i hjemlandet og dårligere lønnsutvikling enn resten av befolkningen oppgis som årsaker.

Handler det alltid om rasisme?

0
Rosenborgspiller Anthony Annan har utløst en debatt om rasisme. Hvorvidt har han rett, kan debatteres. Men det hele minner meg om en episode fra barneskolen.

Frykter ny tvangsutsendelse til Syria

0
SOS Rasisme frykter at asylsøker Hussain Sheiko (22) nå vil lide samme skjebne som den syriske kurderen Abdulkarim Hossain, som ble tvangutsendt til Syria fra Norge i august og hevder han ble fengslet og torturert etter hjemkomsten.

En riktig løsning

0
Saken om en norsk alenemor strandet i India med sine to gutter har vært i media i flere måneder. Hun har brukt indisk surrogat og står oppført som guttenes mor i fødslesattesten.

Satser på Groruddalen

Groruddalen er det eneste geografiske området i landet som er spesielt nevnt som satsingsområde i den såkalte Soria Moria-erklæringen.

Hvordan får jeg permanent opphold i Norge?

0
Rukhsana (23) spør JURK:Hei! Jeg er gift med en norsk mann og kom til Norge på grunn av han. Jeg må fornye oppholdstillatelsen hvert år. Når kan jeg få permanent opphold i Norge?

Innvandrere på Grorud gjør det bra

0
Mange innvandrere på Grorud har jobb. Det viser en rapport fra bydelsutvalget i Grorud. I Mange har sagt at Groruddalen har problemer fordi det er mange innvandrere der. Men rapporten viser at det går bra med dem. kke-vestlige innvandrere i bydelen har høyest yrkesdeltakelse av alle innvandrere i Oslo. Nordmenn i Groruddalen har lavere yrkesdeltakelse enn i noen av de andre bydelene.

Få politifolk med innvandrerbakgrunn

0
I de fleste av landets politidistrikter er ikke en eneste politistilling besatt av en person med innvandrerbakgrunn. I 2005 hadde hver femte innbygger i Oslo innvandrerbakgrunn, mens dette gjaldt kun 1 prosent av byens politibetjenter. Tallene viser at innvandrerbefolkningen i liten grad er integrert i politiet i Norge.