Kontroversiell film med Oslo-premiere

0
I januar hadde den mye omtalte Bollywood-filmen Padmaavat, også kjent som Padmavati, premiere på Colosseum, kun én dag etter verdenspremieren. Veien til kinosalen har imidlertid vært lang og preget av en rekke voldelige protester i hjemlandet.

Lærer norsk fortere ved å bruke morsmålet

0
Noen få voksenopplæringssentre i Norge organiserer tospråklig norskopplæring. Med økt støtte til organisering av undervisning, vil trolig flere nyankomne flyktninger få morsmålsstøttet undervisning. 

«Det kan være uheldig å nekte»

0
Jussformidlingen mener det vil få en uheldig signaleffekt dersom Gyflan blir nektet permanent oppholdstillatelse. 

Fortalte sannheten til UDI – kan bli straffet

0
Han levde med falsk identitet i Norge i syv år. Å fortelle sannheten til UDI gjorde ikke situasjonen hans noe bedre. I dag, 20 år etter at Jusu Gyflan (33) kom til Norge, er han tilsynelatende som alle andre, men statsløs. 

Har mindre sjanse til å komme på intervju

0
Personer med synlig etnisk minoritetsbakgrunn har mindre sannsynlighet for å bli kalt inn til intervju og enda mindre sjanse til å få jobben. Ifølge forsker kan grunnen være at arbeidsgivere ser etter noen som «passer inn» på arbeidsplassen.

Koranskole til besvær

0
NRKs avsløringer om grov oppdragervold av norsk-somaliske barn på koranskole i Somalia burde ikke komme som en overraskelse. Nettopp dette gjør saken så trist.

Inkludering fører til integrering

0
Stort sett går integreringen bra i Norge og bedre sammenliknet med andre land, men det er unntakene som problement. Et unntak er ett unntak for mye.

Sercans råd til bok-promotering

Sliter du med å markedsføre boken din? Her får du råd fra meg, en norsk-tyrkisk forfatter som nettopp har kommet ut med min første på det norske markedet.

Sagt siden sist

0
Om innvandring, rasisme og flerkultur.

Det handler om å inkludere alle

0
Nylig ble det reist kritikk mot Erna Solbergs valg av statsråder, en «blendahvit» samling som var lite representativt for det moderne, flerkulturelle Norge.