Vil hjelpe landet hun vokste opp i

0
Hun retter kameralinsa mot folk i gata og spør: ”Hva tror du Erdogan vil?” Etter ti år i Norge vender Nevruz Ebru Aksu tilbake til Tyrkia for å lage en dokumentar.

– Det meste er mulig med hardt arbeid

0
Som lege, småbarnsmor, aktiv danser og fotballspiller på Veitvet Sportsklubb, er det meste mulig for norsk-tamilske Ravinea Manotheepan. Nå kan hun sette doktorgrad på listen over prestasjoner.

Motstandskvinne med tro på iransk demokrati

0
– Thailand er mitt fødeland, Iran er mitt fedreland og Norge er mitt hjemland, sier lederen for organisasjonen Kvinner Opplyser, Milica Javdan. 

Serbisk-norsk kunstner forener ulike kulturer i verdensmusikk

0
– Det er viktig for meg å samarbeide med musikere på tvers av kultur, sier Jovan Pavlovic, komponist og timelærer ved Jazzlinja (NTNU) og en av de mest aktive trekkspillere i Norge.   

Fikk sekser i norsk etter tre og et halvt år i Norge

0
Etter kun tre og et halvt år i Norge fikk irakiske Mohammed Al-Mashhadani (21) toppkarakter i norsk muntlig eksamen på vg3-nivå. Nå vil han bli lege. 

Kais, den norsk-palestinske rednecken

0
Blant campinggjester, sørstatsflagg, øl og hestekrefter ute i de norske skoger finner vi Kais Ibdah,  den norsk-palestinske rednecken. For tiden er han tv-aktuell i serien Norske Rednecks.

Serbisk-norsk talent klar for Ungdoms-OL

0
Milos Pilipovic fra Groruddalen er den første norske taekwondo-utøveren som stiller til Ungdoms-OL i Buenos Aires. – Jeg føler meg som serber. Men jeg skal vinne for Norge, sier idrettshåpet til Utrop.