Hjerteveien

0
Deeyah Khan har alltid fulgt hjertet. Det har vist veien til suksess som menneskerettighetsforkjemper, historieforteller og filmskaper. Denne måneden vant hun sin andre Emmy-pris.

Varaordføreren i Oslo har fått nytt fornavn

0
Oslos varaordfører har fått Skatteetatens godkjenning til å forenkle fornavnet. Nå heter hun Kamzy Gunaratnam.

Habib og Hindi lager teater av nordnorsk gjestfrihet

0
De reiste Finnmark rundt i en campingvogn. Kunstnerparet Habib og Hindi forteller om møtet med nordnorsk gjestfrihet og hvordan opplevelsen ble et teaterstykke.

Den serbiske polakken

0
Som barn elsket hun norske eventyrbøker, serbiske Mirjana Zivanovic. Nå skriver hun med et samfunnskritisk innvandrerhjerte. Og om forskjellen mellom polakker og «polakker» i Norge.

Ikke helt typisk

0
Historien til Kaveh Mahmudiyan fra Iran er typisk. Samtidig er den annerledes. Alt på grunn av en magisk tromme fra Persia.

Folkehøgskolene vil ha flere innvandrere

0
Nesten ingen innvandrere går på folkehøgskole. Det er plass til flere! 

Gjenbruk og integrering i ny bruktbutikk

0
Neste måned åpner Oslos nyeste bruktbutikk på Ensjø. «Second Hand» er et samarbeidsprosjekt mellom Maritastiftelsen og svenske Erikshjälpen. Men prosjektet er mer enn bare butikk.

Vanlige folk uten klær

0
Da hun var to år gammel ble hun skutt i ryggen av soldatene i Sierra Leone. Siden har hun vært lam fra livet og ned. Nå har Salamatu Kamara (22) utgitt fotoboka Hva har du under klærne?