NFI-tall: Få med innvandrerbakgrunn i filmhovedroller

Hovedrollefigurer med bakgrunn i etniske og seksuelle minoriteter, eller som portretterer disse gruppene er fortsatt underrepresenterte i norsk film.

Forfatter på alene-tur Jordan rundt

Samfunnsdebattant og forfatter Britt Kvaran Elli har ved flere anledninger reist rundt i Jordan alene. Nå blir reisen inspirasjon til et forestillingsforedrag i flere byer i Sør-Norge.

Norsk-afghansk 18-åring valgets yngste ordførerkandidat

Nilofar Nori (18) har opplevd å bli omtalt som potensiell terrorist. Nå er hun SVs ordførerkandidat i hjemkommunen.

Oversett denne boka til norsk!

«The Warmth of Other Suns» er en historie om migrasjon slik du aldri har lest den før. Boka er imponerende i sitt omfang, unik i stil og tematikk og kritikerrost opp i skyene.

Bilder fra Norway Cup 2019

Norway Cup er en internasjonal fotballturnering i Oslo for ungdom mellom 6 og 19 år.

Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august

ERAS-festivalen er en folkelig multikulturell festival igangsatt av 28 frivillige innvandrerorganisasjoner med et sammensatt program av artistkontakter og frivillige fra alle deltakerorganisasjonene.

Hva gjør man for å passe inn?

Integrering uten inkludering blir bare rot, mener Margaret Moiba. Hun har skrevet en selvhjelpsguide til innvandrere og det norske samfunnet.

NRK beklager ordbruk og trekker Satiriks-sketsj

Flere har reagert kraftig på NRK Satiriks' video hvor ordet «jødesvin» blir brukt. Etter et krisemøte i NRK-ledelsen beklaget NRK ordbruken.

Folkeforkynneren

Den unge hovedpersonen er uvitende om at dagens seremoni i «en hellig, alminnelig kirke» er svært ualminnelig. 

Tariq vil ha flere pakistanske jenter til å løpe

Jevi Tariq har startet en løpegruppe for minoritetskvinner. – Vi trenger mer farger. Løping er for alle, sier hun og etterlyser et større mangfold i løpeverdenen, sier hun.
X