Tre generasjoner Zaman i lokalpolitikken

Faren Kadafi Zaman og farmor Khalida har begge tidligere vært aktive i kommunepolitikken i Lier. Nå er det 22 år gamle Elysha som får en plass i kommunestyret.

Glad og ydmyk over prisutdeling

Torsdag kveld mottar den fengslede kvinnelige forfatteren Mavash Sabet Ord i Grenseland-prisen.

Norsk-karibiske Leona blir kalt “pop-prinsesse”

17 år gamle Leona Griffin beskrives av nettstedet Generation 2.0 som "Norges nye pop-prinsesse". Selv tar hun hederen med stoisk ro.

Høvdingen på loftet

– De kommer hit og tror de skal dra hjem en dag. Men ingen forlater Norge!

Lekestuen som var konditori

– Vi har nesten glemt hvordan man lager ting. Jeg håper jeg kan bringe folk tilbake til skapergleden vi alle har i oss, sier Mini Naveen-Saugdahl (38), daglig leder for aktivitetshuset Kreativitas.

Ngyuen solgte sushi for seks millioner

Tu Ngoc Ngyuen (51) solgte sushi for over seks millioner i fjor.

Laget bok om innvandreres integreringserfaringer

Forfatter og organisasjonsmenneske Margaret Moiba har et prinsipp; Integrering uten inkludering blir bare rot.

Fotografisk globetrotter

Tsjekkiske Julie Hrnčířová har tilbrakt store deler av barndoms- og ungdomstiden mellom Strasbourg, Paris og Praha. Ellers har hun reist verden rundt for å ta bilder, og nå er turen kommet til Norge.

Når er du norsk nok?

– Er jeg bra nok, hva forventes det av meg? spør unge Tina (f. 1968). I boken "Norsk nok" forteller hun om hvordan det var å vokse opp i et tokulturelt miljø .

– De velger utdanningen selv!

Ungdom med innvandrerbakgrunn blir møtt med holdninger om at de velger den utdanningen foreldrene ønsker for dem. Dette stemmer ikke alltid, sier forsker Marianne Takvam Kindt til kifinfo.no; Kjønnsbalanse og mangfold i forskning.
X