Den totalitære «religionskritikken»

Ved å bruke begrepet «religionskritikk» kan lengsler etter kulturell og etnisk «renhet» framstå som saklig kritikk av religion – og dét er det ikke.

Å si at innvandring fører til mindre kriminalitet er politisk motivert sludder

«Å si at innvandring fører til mindre kriminalitet er politisk motivert sludder»

Fremmed i eget hjemland

Å bli utpekt som en fremmed i foreldrenes fødeland er frustrerende. Når du opplever dette i Norge, ditt eget fødeland, svekkes det norske fellesskapet – og det gjør vondt.  

Hvorfor var det så få deltakere med innvandrerbakgrunn i Oslo Maraton?

Med en større blanding av kulturer i Norge har ordet «livsstil» fått ny valør, men fysisk aktivitet gagner hele samfunnet.

Utrops utgave 39 – 2019 er ute nå!

https://dagens.utrop.no/2...

Vi er alle like mye verdt

«Hver mann sitt land» kommenterte en person via sosiale medier. Det fikk meg til å tenke på min egen bakgrunn, og på menneskeverd.  

De destruktive merkelappene – og ansvarsfraskrivelsen

Norskhet er raushet blant alle i Norge. Politikernes vokabular er derimot rotete og unyansert. Eksempelvis har det gått inflasjon i ordet stigmatisering – og det tjener ingen.

Aftenpostens nyhetsredaktør svarer på kritikk for sak om innvandrerkriminalitet.

Idéhistoriker Dag Herbjørnsrud kritiserte i et Utrop-innlegg Aftenposten for løssluppen omgang med en statistikk om kriminalitet blant innvandrere. «Vi har justert en formulering, men essensen i saken vår var riktig. Det vet Herbjørnsrud», skriver nyhetsredaktøren i Aftenposten.

Nå må innvandrerbarns fattigdom tas på alvor

Å snakke om innvandrerbarn og korrelasjon til fattigdom er ikke stigmatiserende. For det er verre å ikke gjøre noe med saken.

Savner ikke Iran så mye, men er enormt nysgjerrig

Jeg fikk et spørsmål om hvorvidt jeg savnet Iran – det fikk meg til å tenke.
X