Utenlandsadopterte ikke lenger utenfor rasismediskusjonen

En ny debatt rundt adopterte og rasisme har kommet i gang i kjølvannet av Manshaus-drapet.

Innvandring gir mindre kriminalitet

Ny forskning viser at det blir mindre kriminalitet og færre mord med flere innvandrere. Stikk i strid med påstandene fra enkelte politikere og ideologer.

Mainstream-islam trenger reformasjon – det gjør også islamkritikere i Norge

Utrop-skribenter har gjennom 2019 jevnlig debattert hvorvidt islam er moden for reformer, og eventuelt hvilke. I dette innlegget belyser skribentene behovet for reform, ikke i islam, men blant islamkritikerne.

Krigsretorikk som nesten endte Ernas regjering

Abid Q. Raja mener regjeringskollegene i Frp driver med "brun propaganda", mens Christian Tybring-Gjedde oppfordrer partiet til å gå i nasjonalkonservativ retning. Regjeringspartiene kan gli så langt unna hverandre at dette kan få langt større følger.

Innvandrerpolitiker-begrepet trenger nydefinering

Politikere med flerkulturell bakgrunn kjemper for alt fra grønt skifte, til bompengemotstand, til fattigdomsbekjempelse. Siste valg viser at begrepet "innvandrerpolitiker" er klar for en nydefinering.

Snikislamisering og båtmigranter som valgpolitiske feller

Et Frp på stemmejakt vender tilbake til gamle slagord for å få tilbake tapte stemmer. Samtidig snakkes det lite om hvordan justisminister Jøran Kallmyr "effektiviserer" asylpolitikken.

Tribunerasismen kanaliseres til nett

Stadig økende hets på sosiale medier mot svarte fotballspillere viser at kampen for fordomsfrie tribuner ikke er vunnet. Den er overført til sosiale medier.

Håndhilse-saken ødelegger for vanlige muslimer

Bildet av Zeliha Acar som nekter å håndhilse på kronprinsen, skaper et feil inntrykk av muslimer flest.

Slår et slag for den standardiserte integreringen

Kunnskapsdepartementet sender i disse dager forslag til en ny lov om integrering. Sluttproduktet kan bli veldig positivt hvis alle parter bidrar.

Farlige radikalisering i skjulte nettforaer

Årsaken til at den 21-årige moskéskyteren ble radikalisert kan ikke tilskrives norske alternative medier alene.
X