Frafall kommer i ulike utgaver

Hva har eks-muslimer og en bokforfatter til felles? At de har forlatt sin opprinnelig tro, bare under forskjellige omstendigheter og at man har fulgt ulike stier.

Styrkes ytterfrontene etter Koran-brenningen?

SIAN utpeker seg som "ytringsfrihetsmartyrer" etter Koranbrenning og etter å ha blitt angrep av muslimske motdemonstranter. Koranbrenningen og den voldelig motaksjonen kan skape mer hat.

SIAN-demonstrasjon burde ikke blitt tillatt 

Lørdag skapte det store overskrifter da lederen for Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) satte fyr på en koran, islams hellige bok, og ble angrepet av sinte motdemonstranter i Kristiansand.

Segregering fra barnsben av?

Å ha egne statlige institusjoner på atskilt religiøst grunnlag kan gå på samfunnstilliten løs, og føre til en prosess med et svært oppdelt samfunn som resultat.

Forskere, språkopplærere og Sanner må finne ut av kompetansefloken

Forskermiljøer er sterkt kritiske til språkkravene fra integreringsminister Jan Tore Sanner overfor nyankomne. Men sammen må de finne ut tilpassede løsninger.

Forbud av høyreekstreme organisasjoner kan gjøre vondt verre

SV og Muslimsk Dialognettverk vil lovforby høyreekstreme organisasjoner. Samtidig kan et lovforbud gjøre det vanskeligere å bekjempe spredning av rasistisk ideologi.

Nå må innvandrerbarns fattigdom tas på alvor

Å snakke om innvandrerbarn og korrelasjon til fattigdom er ikke stigmatiserende. For det er verre å ikke gjøre noe med saken.

Journalisters egne holdninger

“En klovn og en opprører.” Slik lyder overskriften på en kommentar i Dagbladet for to uker siden som handlet om Abid Rajas oppgjør med FrPs politikk og retorikk. At Dagbladets kommentator Geir Ramnefjell omtaler Raja som klovn, er dypt problematisk. 

Utenlandsadopterte ikke lenger utenfor rasismediskusjonen

En ny debatt rundt adopterte og rasisme har kommet i gang i kjølvannet av Manshaus-drapet.

Innvandring gir mindre kriminalitet

Ny forskning viser at det blir mindre kriminalitet og færre mord med flere innvandrere. Stikk i strid med påstandene fra enkelte politikere og ideologer.
X