Den totalitære «religionskritikken»

Ved å bruke begrepet «religionskritikk» kan lengsler etter kulturell og etnisk «renhet» framstå som saklig kritikk av religion – og dét er det ikke.

Å si at innvandring fører til mindre kriminalitet er politisk motivert sludder

«Å si at innvandring fører til mindre kriminalitet er politisk motivert sludder»

Fremmed i eget hjemland

Å bli utpekt som en fremmed i foreldrenes fødeland er frustrerende. Når du opplever dette i Norge, ditt eget fødeland, svekkes det norske fellesskapet – og det gjør vondt.  

Hvorfor var det så få deltakere med innvandrerbakgrunn i Oslo Maraton?

Med en større blanding av kulturer i Norge har ordet «livsstil» fått ny valør, men fysisk aktivitet gagner hele samfunnet.

Vi er alle like mye verdt

«Hver mann sitt land» kommenterte en person via sosiale medier. Det fikk meg til å tenke på min egen bakgrunn, og på menneskeverd.  

De destruktive merkelappene – og ansvarsfraskrivelsen

Norskhet er raushet blant alle i Norge. Politikernes vokabular er derimot rotete og unyansert. Eksempelvis har det gått inflasjon i ordet stigmatisering – og det tjener ingen.

Aftenpostens nyhetsredaktør svarer på kritikk for sak om innvandrerkriminalitet.

Idéhistoriker Dag Herbjørnsrud kritiserte i et Utrop-innlegg Aftenposten for løssluppen omgang med en statistikk om kriminalitet blant innvandrere. «Vi har justert en formulering, men essensen i saken vår var riktig. Det vet Herbjørnsrud», skriver nyhetsredaktøren i Aftenposten.

Savner ikke Iran så mye, men er enormt nysgjerrig

Jeg fikk et spørsmål om hvorvidt jeg savnet Iran – det fikk meg til å tenke.

Den verste rasismen i fotball kommer ikke nødvendigvis fra tribunen

Rasistiske rop fra tribunen er ille, men lett å oppdage. Betydelig mer skjult – og derfor også viktigere – er den strukturelle rasismen i klubbenes ledelse, i medienes sportsdekning og i de store sportsorganisasjonene.

Vi bør stille høyere krav til norskkunnskaper 

Norge er ikke alene om å stille krav til språkkunnskaper ved søknad om statsborgerskap, både i Danmark, Finland og Island kreves det høyere norskkunnskaper enn i Norge.
X