Homofile vil ikke date muslimer

I en undersøkelse foretatt av Utrop svarer svarer 81 prosent at de er åpne for å innlede et forhold med en ikke-vestlig person. Kun halvparten så mange kunne tenke seg å innlede et forhold dersom personen var muslim.

Integreringspolitikkens fremtid

Når den nye rødgrønne regjeringen inntar sine kontorer, er håpet at alle departementer, etater og direktorater får grundige og omfattende instrukser om integreringspolitiske mål og virkemidler. Behovet er særlig sterkt for en helhetlig satsing på innvandreres inkludering og kvalifisering, skriver Alfredo Biamont i denne kommentaren.

Den rødgrønne regjeringen er nyrasistisk

Den rødgrønne regjeringen har lagt fire år med kontroll på integrerings- og innvandringspolitikken bak seg og skal fortsette i fire år til. Utrop har fulgt godt med på dette feltet like lenge, og kan konkludere med at regjeringen fører en assimileringspolitikk som baserer seg på det vi kan kalle nyrasisme.

Kaller norske politikere feige

Kaltham Alexander Lie og Mansour Saberi etterlyser mer engasjement fra politikerne i kampen mot homofiendtlighet i det muslimske samfunnet.

Nye etniske opptøyer i Sør-Afrika

I september blusset det xenofobiske hatet igjen opp i byen Durban i Sør-Afrika. En tungt bevæpnet gjeng på rundt 40 menn gikk til angrep på deltagerne i et møte i Kennedy Road Development Committee. Minst to personer er døde, og mange har rømt fra det ureglemterte slumområdet i Kennedy Road.

Folkestyre på egne betingelser

Vestlige bistandsorganisasjoner bør være støttespillere heller enn å blande seg inn i prosessen med utvikling av demokrati i Somalialand. Det mente flere under et nylig avholdt seminar i Oslo.

Notiser

Rekordhøy arbeids- og fam...

Ta det med ro…ting ordner seg

Så er det slutt på sirkus...

Homofile innvandrere i ny forskning

Den hittil begrensede kunnskapen om homofile innvandrere i Norge er i ferd med å få et løft. I 2010 kommer både en masteroppgave og en bok om emnet.
X