Derfor har «utlendingsfeltet» blitt viktig

I samarbeidsavtalen mellom Frp, Høyre, V og KrF  har det lille «utlendingsfeltet» fått like mye plass – fire sider – som resten av politkkområdene som finans, økonomi, helse, samferdsel, kultur, utdanning osv til sammen. Hvorfor?

Kan Norge sperre inne asylsøkerne?

Siden Frp's Per Sandberg foreslo lukkede asylmottak på lik linje med Hellas, har striden rast om dette er i tråd med internasjonale konvensjoner. Hvem har rett?  

Tragedien. Dilemmaet.

Langt flere mennesker ønsker seg et liv i Europa enn det kontinentet kan ta i mot. Men å gjøre det kriminelt å hjelpe flyktninger er et eksempel på at byråkratiske tiltak for å løse "praktiske" problemer av og til kan føre til ren og skjær umenneskelighet. 

Utrop for fem år siden: Muslimske gutter røyker mest

Det viser en omfattende undersøkelse Folkehelseinstituttet har gjort om tobakksbruk blant ungdomsskoleever i seks fylker.

Verden Rundt

Hellas planlegger ny anti...

– For lite fokus på frivilligreturene

Mer enn 12 800 personer har returnert fra Norge til 149 land siden International Organization for Migrations (IOM) program for frivillig assistert retur, VARP, så dagens lys for 11 år siden. 6 000 FN-kvoteflyktninger i Norge har fått undervisning i norsk kultur og samfunn i regi av kulturorienteringsprogrammet IOM begynte å implementere for nøyaktig ti år siden.

Innvandrere kræsjer oftere

Innvandrere utsettes oftere for trafikkulykker enn majoriteten. Det viser en rapport utarbeidet av Trafikkøkonomisk institutt. Instituttet samarbeider nå med Voksenopplæringssentre i Oslo for tryggere trafikk for innvandrere.

Om Utrop

Ansvarlig redaktør:Majora...
X