Utrop fyller 10 år!

I forbindelse med Utrops 10-årsjubileum har avisen fått gratulasjoner fra statsministeren, justisministeren, kulturministeren, barne-og likestillingministeren, ordføreren i Oslo, stortingspresidenten og partilederen i KrF. 

– Usunt å lene seg til fastlåst tro

Over halvparten av ungdom med innvandrerbakgrunn søker svar fra religionen når de skal ta vanskelige valg i livet. Det viser en undersøkelse gjort av Utrop. Shabana Rehman Gaarder mener en slik holdning kan være usunn.

Bundet fast etter omskjæringfesten

Omskjæring av guttebarn bør forbys, mener Amir Masood Mirzai (bildet), som ble ufrivillig omskåret. Han husker inngrepet og den rituelle festen deretter som et helvete.

Gjør det billig å gå på teater

Hvis du kjøper BLI MED-BILLETTEN, så betaler du bare 50 kroner for å gå på teater.

Urovekkende splittelse

Det er urovekkende at minoritetsungdom er så splittet i sitt syn på storsamfunnet.

Én av tre mener etnisk norske stiller først i køen

30 prosent av flerkulturell ungdom mener de ikke har samme muligheter som etnisk norsk ungdom til å lykkes med arbeidsliv og utdanning, ifølge en fersk spørrerunde Utrop har utført. – Det er ofte en subtil forskjellsbehandling i samfunnet, sier noen av ungdommene vi snakket med.

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

– Helseradio må bli et fast tilbud

Til høsten planlegger Seksjon for likeverdig helsetjeneste i Oslo en ny runde med flerspråklig helseradio. Målet er på sikt å gjøre dette til et fast innslag.

Papirløse – viktigere enn noen gang

LO-kongressens vedtak om å opprette et faglig senter for papirløse er viktigere enn noen gang.

Om Utrop

Ansvarlig redaktør:Majora...
X