Magafe: Menneskesmuglerne i Sahara

Kriminelle nettverk i Sahara-ørkenen tjener store penger på menneskesmugling. Utrop har snakket med somaliere i Norge og utlandet som har vært utsatt for smuglerne, eller planlegger en farefull ferd gjennom ørkenen og over havet til Europa.  

– Kristne er også en del av Pakistan

Sajid Christopher, leder av Human Friends Organization (HFO), mener et godt utviklet offentlig utdanningssystem er veien ut av religiøs fundamentalisme og voldsekstremisme i Pakistan.

Norske muslimer blir raskere homovennlige

Muslimer i Norge er raskere til å akseptere homofili. I Norge tok det flere hundre år før homofile fikk like rettigheter.

Populismens triumf?

Hvorfor stemte britene for å forlate EU? Er det (høyre)populismens endelige og definitive gjennombrudd vi er vitne til? 

Kan Ramadan gjøre meg lykkelig?

Ja, og her forteller jeg deg hva det er som gjør meg lykkelig.

Sagt siden sist

Om innvandring, rasisme og det siste på integreringsfeltet.

– Europa trenger nye løsninger på asyl og innvandring

– Var det en ting som flyktningekrisen beviste var at lederskap og samhandling ikke fungerte optimalt, uttalte Demetrius Papademetrius, sjef for Migration Policy Institute under Integreringkonferansen i Oslo.

Høyre-Begum mener byrådet svikter Oslo-skolen

Høyres Saida Begum har sendt inn flere privatforslag om Osloskolen, blant annet om frafall. Ap avviser kritikken om at de ikke gjør nok i skolepolitikken.

Vold holder kvinner på plass

For å kunne si noe om vold og kjønn, utover å telle menn og kvinner som slår og blir slått, må man se på meningen bak volden, ifølge Hilde Jakobsen.

– Landet som eksporterer fundamentalisme

Saudi-Arabias investeringer i utviklingsland nører opp under ekstremisme og islamsk fundamentalisme. Det skriver New York Times i en lederartikkel.
X