Flere homofile får oppholdstillatelse

Flere homofile asylsøkere får innvilget opphold etter en høyesterettsdom fra 2012. I en masteroppgave blir likevel myndighetene kritisert for å operere med fasitsvar i asylsaker som omhandler seksuell legning.

Barn i Norge blir fratatt foreldrene

Barn blir ofre når vi utviser tidligere straffedømte fra Norge. Vi må skille mye klarere mellom dem som har barn i Norge og dem som ikke har det, mener Foreningen for fangers pårørende (FFP). 

Alle henteekteskap blir tvangsekteskap

Norskpakistanske Ali må være 24 år for å gjenforene med sin ektefelle, mens til Ola blir ikke det samme alderskravet stilt.

Sagt siden sist

Om rasisme, innvandring og integrering.

Afrikanske menn har høyere forekomst av prostatakreft

Menn fra en del afrikanske land har høyere forekomst av prostatakreft enn hvite, europeiske menn. Faren for å få prostatakreft øker dessuten for nesten alle grupper når de kommer til Vesten. Noe av årsaken kan være livsstil. 

Hindu-ekstremister har stor støtte i Vesten

Hinduekstremister i USA og Europa samler inn penger og hjelper ytterliggående organisasjoner i India, forteller forsker Eviane Cheng Leidig.

SSI-talsmann: – Tenketank bør beklage

Tenketanken Southern Poverty Law Centre (SPLC) i USA har skapt kontrovers ved å skrive at de kjente islamkritikerne Maajid Nawaz og Ayaan Hirsi Ali er "anti-muslimske ekstremister". – De bør beklage, mener Shakeel Rehman i den norske gruppa Senter for sekulær integrering (SSI). 

Om Utrop

Ansvarlig redaktør: Majo...
X