Innvandrere stemmer rødgrønt

Skal vi tro meningsmåling som er utført av Sentio, går personer med innvandrerbakgrunn inn for en rødgrønn-regjering etter valget i år.

Fenomenet Ex-Muslims of Norway

Løsningen på å imøtegå dogmatisme, i religiøse vel så mye som i sekulære utgaver, innebærer imidlertid å insistere på nødvendigheten av å opprettholde en demokratisk kritisk praksis.

Sagt siden sist

Om innvandring, rasisme og integrering.

Gutter utsettes også for sosial kontroll

I jobben som minoritetsrådgiver har Ingebjørg Myhr møtt flere gutter som har vært utsatt for sosial kontroll og som kastes ut av familien.

De pakistanske onklene

Norsk-pakistanere kommer i mange farger og fasonger, og jeg har blitt kjent med en god del ulike typer både som barn og voksen. Her vil jeg presentere noen av karakterene, i overdrevet karikert form, for å tydeliggjøre noen trekk ved typer som jeg selv, og flere andre, synes har vært dels til irritasjon og dels glede. Men det er viktig å huske at typegallerier er nettopp det.

Vil ha flere minoritetsbarn til barnehagene

For mange barn med minoritetsbakgrunn er barnehage et helt nødvendig første steg inn i det norske samfunnet, kom det frem under årets toppmøte for barnehage og minoritetsspråklige barn. 
X