Hjerteveien

Deeyah Khan har alltid fulgt hjertet. Det har vist veien til suksess som menneskerettighetsforkjemper, historieforteller og filmskaper. Denne måneden vant hun sin andre Emmy-pris.

Varaordføreren i Oslo har fått nytt fornavn

Oslos varaordfører har fått Skatteetatens godkjenning til å forenkle fornavnet. Nå heter hun Kamzy Gunaratnam.

Habib og Hindi lager teater av nordnorsk gjestfrihet

De reiste Finnmark rundt i en campingvogn. Kunstnerparet Habib og Hindi forteller om møtet med nordnorsk gjestfrihet og hvordan opplevelsen ble et teaterstykke.

Den serbiske polakken

Som barn elsket hun norske eventyrbøker, serbiske Mirjana Zivanovic. Nå skriver hun med et samfunnskritisk innvandrehjerte. Og om forskjellen mellom polakker og «polakker» i Norge.

Ikke helt typisk

Historien til Kaveh Mahmudiyan fra Iran er typisk. Samtidig er den annerledes. Alt på grunn av en magisk tromme fra Persia.

Folkehøgskolene vil ha flere innvandrere

Nesten ingen innvandrere går på folkehøgskole. Det er plass til flere! 

Gjenbruk og integrering i ny bruktbutikk

Neste måned åpner Oslos nyeste bruktbutikk på Ensjø. «Second Hand» er et samarbeidsprosjekt mellom Maritastiftelsen og svenske Erikshjälpen. Men prosjektet er mer enn bare butikk.

Vanlige folk uten klær

Da hun var to år gammel ble hun skutt i ryggen av soldatene i Sierra Leone. Siden har hun vært lam fra livet og ned. Nå har Salamatu Kamara (22) utgitt fotoboka Hva har du under klærne?
X