– Han forårsaket medienes feilaktige gjengivelse om antisemittisme blant muslimer

"Misvisende sammendrag kilde til grov feilrapportering", skriver Dag Herbjønsrud i en analyse i desemberutgaven av Utrop. – Denne påstanden er simpelthen feil, svarer Christhard Hoffmann, seniorforsker ved HL-senteret.

Ingen hjelp fra Bydelsmødre på Sagene og i Gamle Oslo

De ble nominert til Oslo Kommunes folkehelsepris 2019. Byrådsleder Raymond Johansen og integreringsminister Jan Tore Sanner er enige om at de gjør en viktig innsats i bydelene. Likevel kutter byrådet støtten til Bydelsmødre.

Angriper kvinner med syre

I Bangladesh har antallet personer som har fått ansikt og kropp vansiret for resten av livet fordi menn har angrepet dem med syre, gått drastisk ned i løpet av de siste år.

Ytringsfrihetsdebatt med politieskorte

To av fem paneldeltakere i en debatt arrangert av organisasjonen LIM lever med konstante drapstrusler.

– Politikerne må handle nå

Utenlandsadoptertes politiske utvalg (UAPU) reagerte med sinne, sorg og fortvilelse da det ble kjent at 15 år gamle Oscar André Ocampo Overn som ble drept av faren i familiens hjem på Kapp, var adoptert fra Colombia. Nå etterlyser de endring.

Færre utenlandsfødte mottakere av kontantstøtte

Innføringen av botidskravet fra 2017 har gitt en stor reduksjon i antall mottakere med innvandringsbakgrunn av kontantstøtten, ifølge Nav-analyse.

– Vi snakker ikke om rasisme i norsk offentlighet

– Boken min springer ut av en følelse av ubehag og bekymring over dagsaktuelle måter å omtale minoriteter på.

Velger bort religiøse jobbsøkere

Arbeidsgivere unngår arbeidssøkere som er aktivt kristne i nesten like stor grad som dem med muslimsk bakgrunn, viser ny undersøkelse.

Lavtintegrerte innvandrerkvinner mer fødselsdeprimerte

Etniske minoritetskvinner viser hyppigere forekomster av fødselsdepresjon enn hos vestlige kvinner, ifølge nytt banebrytende studium.
X