Politi etterforskes etter dødsfall

En norsk mann med nigeriansk bakgrunn døde 7. september i forbindelse med en politipågripelse i Trondheim. -Politibrutalitet må stoppes, mener Organisasjon Mot Offentlig Diskriminering (OMOD)

Mannen er opprinnelig Nigeria, og kom til Norge i 1997. Han var nå norsk statsborger. Pågripelsen av mannen skjedde på Østbyen offentlige servicekontor, der mannen angivelig skal ha oppført seg så truende at personalet tilkalte politiet.


De tre politimennene har status som mistenkte i saken.
- Ingen av dem er foreløpig suspendert, og de har fått oppfølging på vanlig måte, sier Sem.

Krever suspensasjon
- Vi mener at denne situasjonen kunne ha vært unngått dersom politiet hadde gått frem på en annen måte, skriver OMOD i et brev til justisministeren. Organisasjonen krever at de som var involvert blir suspendert øyeblikklig.


- Vår erfaring er at det fra høyt hold i politiet ikke er forståelse for at forskjellsbehandling forekommer. Om dette er pga rasisme, fordomsfulle holdninger, uvitenhet, tilfeldigheter, dårlig språk/kommunikasjon, uprofesjonalitet eller høyt testosteronnivå hos noen er for oss likegyldig. Det vi vet er at vi opplever forskjellsbehandling og vi savner at dette blir tatt på alvor fra ledelsen i politiet, inkludert av justisministeren og departementet, sier OMOD.