TV2-journalist identifisert

0Shares
Avatar
Latest posts by Thu Strande (see all)

– Jeg mener pressen i Norge svikter sin samfunnsrolle på disse spørsmålene fordi pressens rolle er å informere oss borgere. Jeg tror det er kollegiale og menneskelige hensyn som ligger bak, og ikke en prinsippiel tilnærming til problemet. Det sier Bjarne Kvam, som har skrevet bok om identifisering av kilder i mediene, til NRK.

Tilhenger av større offentlighet
Journalisten saken dreier seg om heter Karianne Solbrække. Hun sa for noen år siden i et intervju med Journalen at hun mener det må bli større åpenhet under rettsaker. Hun har dekket noen av Norges største krimsaker, som NOKAS-ranet og Orderud-saken, og mener at større offentlighet vil forhindre ujevn dekning. 

TV2-journalisten, som selv har vært medlem av Norsk Presseforbund, har tidligere jobbet i Bergensavisen og Dagbladet. Solbrække har siden 2000 jobbet i TV2, og hadde ansvaret for kriminaldekningen fra 2005-2006.

Pressen beskytter sine egne
Et av de få mediene som har valgt å navngi den profilerte TV2-journalisten er Moss Dagblad. Ernst Rolf er redaktør i avisen og mener norske medier mister troverdighet når de ikke navngir TV2-reporteren.

– Det vi absolutt ikke trenger i pressen er å beskytte egne medarbeidere på den måten vi ser andre yrkesgrupper gjør. Hvis vi gjør det mister vi all troverdighet etter min mening, sier Rolf til NRK.