Ambulansearbeidere i Farah-saken bøtelagt

0Shares

Ambulansearbeiderne opptrådte arrogant, avvisende og krenkende da de forlot Ali Farah i Sofienbergparken i Oslo 7. august i fjor. De kom med flere utilbørlige utsagn overfor så vel Ali Farah som andre som var til stede i parken, konkluderer Spesialenheten for politisaker. De to får bot på 6.000 kroner i bot for utilbørlig opptreden, men det blir ikke reist tiltale. Her er Vedtak i saken mot ambulansearbeiderne

Ali Farah er svært skuffet over Spesialenhetens vurderinger.

– Det er latterlig at ambulansearbeiderne slipper unna med bøter på 6.000 kroner. Jeg synes det er skremmende at du får strengere straff for å selge hasj på gata i Oslo enn for å forlate et menneske i nød. Jeg er skuffet og oppgitt over at systemet fungerer på denne måten, sier Farah til NTB.

Advokatene til de to ambulansearbeiderne, Nils Ole Bay og Bjørn Rudjord, sier at deres klienter ikke har bestemt seg for om de vil vedta bøtene.

– Jeg skal diskutere dette med min klient. Han er glad for at påtalemyndigheten ikke finner at det ligger rasistiske holdninger bak behandlingen av Ali Farah. Min klient er imidlertid ikke enig i at han har opptrådt krenkende overfor Farah, sier Nils Ole Bay til NTB.