Trondheimspolitiet kritiseres igjen

0Shares

Faksimile fra Adresseavisen

– Politiet overreagerte og overdriver i beskrivelsen av hva som skjedde i Brattørgata i Trondheim natt til lørdag, i følge vitner Adresseavisen har snakket med.

– Politiet var i ferd med å pågripe to mørke gutter da jeg kom ut. Jeg så ingenting av angrep mot politiet, men hørte ei jente rope om rasisme, noe som var helt ut av kontekst. Folk i gata ble henvist til fortauet for at politiet ville holde gata fri for folk. Men de hadde etter min mening ikke trengt å holde batonger høyt foran folk, sier øyenvitne Øyvind Monstad By.

Politiet brukte pepperspray
– Det ble mer aggresjon da politiet begynte å bruke pepperspray og batonger. De hadde fint klart å roe situasjonen uten å ty til slik maktbruk, det er min mening. Men de gjorde jobben sin: De fikk roet situasjonen, sier et annet vitne som ikke ønsker å stå fram med navn. Også dette vitnet mener det umulig kan ha vært flere hundre personer på stedet slik krimvakta har opplyst. I underkant av hundre stemmer bedre ifølge vitnet.

Politimester Nils Kristian Moe sier dette om at politiet overreagerte:

– Det er i alle fall ikke en oppfatning vi deler. Politiet prøvde å roe ned situasjonen i en vanlig tjenesteutrykning, sier han.

Tidligere siktet
En 20 år gammel mann er varetektsfengslet for to uker.

20-åringen, som er utenlandsk statsborger, var den eneste av de fem som ble pågrepet etter episoden som ble fremstilt for varetektsfengsling. Han er siktet for flere voldsepisoder.

– Han gikk ikke til angrep på politiet, men har forklart at han ville snakke med politiet da hans kamerat ble noe voldsomt behandlet ved pågripelse. Som han selv beskriver det, kom han ut på gata fra utestedet på et tidspunkt da det allerede var mye folk samlet. En kan jo tenke at politiet da var ekstra vâr, sier forsvarer for 20-åringen Anniken Mellegaard Thinn til Adresseavisen.