Curry Goat (Trinidad og Tobago)

4-5 posjonermarinering: 1-2 time.koketid:  1-12 time.NB: All olje kan brukes bortsett fra olivenolje
Isabell Sterling
Latest posts by Isabell Sterling (see all)


Du trenger:

1,5 kg geitekjøtt med bein deles i grytebiter (spør din slakter om de kan dele det for deg)
1 lime
1  stor løk, hakket
2 ts salt/buljongpulver
1 bunt timianblader, fint skåret eller kjøres i blender
2 ts karripulver. Alternativt karripasta (kjøpes i glass)
1/2 ts gurkemeie
6 hvitløksfedd, hakket.
7 blader med culantro (meksikansk koriander), fint skåret (kan sløyfes)
3 poteter skåret i biter
olje til marinering og steking.

Fremgangsmåte:

Vask kjøttet i limesaft, skyll og la det tørke. Ha geitekjøttet i en bolle. Tillsett løk, hvitløk, salt/buljongpulver, timian, og 1 ts olje. Gni marinaden godt inn i geitekjøttet. Dekk bollen og sett kaldt i 1-2 timer.

Varm olje til steking på medium varme i en stor gryte. Når oljen er varm nok, tilsettes karri/karripastaen og marinerte geitekjøttet. Rør rundt. Dekk gryta med lokk og skru ned varmen. Kjøttet skal sakte kokes i sin egen kraft. Rør rundt i gryta underveis. Når kjøttet har kokt i cirka 30 minutter tilsettes ca 1/4 kopp kokende vann og poteter. (Hvis du bruker kaldt vann blir kjøttet seigt.) Rør i gryta og la det putre i cirka 15 minutter med lokket på eller til potetene er ferdige. Tilsett vann etter behov. (Hvis du synes sausen er for tynn, kan du knuse noen av potetene i sausen eller til nød bruke en dæsj tomatpuré)

Serveres med ris eller roti (se under) og salat.

Sada Roti

Ingredienser:

4 kopper mel
4 ts bakepulver
1 ts salt
olje til pensling
1 1/2 kopp vann.

Bland det tørre i en bolle.
Tilsett vann litt og litt til deigen er fast. Kna til deigen er myk og glatt.
Plassér deigen under et fuktig håndkle i 1/2 time.
Del deigen i fire emner og form til runde boller.
Kjevle emnene ut på et melet bord til den er sirkelformet og ca 1 cm tykk.
Pensle rotien og plasser på en tawa (takke) eller en flat jernpanne.
Stekes på sterk varme til rotien blir brun og hever seg, snu og stek på andre siden (pass på å regulere varmen slik at rotien ikke svir seg.)

Mål og forkortelser:
1 kopp = 2,84 dl
ts = teskje
cm = centimeter
kg = kilo (kilogram)