Suksseshistorier

Uzma Bhatti
Foto: Ambisjoner.no
Author Recent Posts Øystein Røe Latest posts by Øystein Røe (see all) Suksesshistorier - 31.05.2010 Suksesshistorier - 20.05.2010 Suksesshistorier - 03.05.2010 Navn:    Uzma Bhatti Stilling:   Juridisk fagansvarlig, anskaffelser Firma: Statnett Utdanning: Jurist Hvor lenge har du jobbet? Jeg har vært i arbeid siden jeg fullførte jusstudiet i desember 2006. Hvor lenge har du vært i […]
Øystein Røe
Latest posts by Øystein Røe (see all)

Navn:    Uzma Bhatti

Stilling:   Juridisk fagansvarlig, anskaffelser

Firma: Statnett

Utdanning: Jurist

Hvor lenge har du jobbet?

Jeg har vært i arbeid siden jeg fullførte jusstudiet i desember 2006.

Hvor lenge har du vært i jobben du er i nå?

Jeg har vært ansatt i Statnett siden august 2009.

Hvordan havnet du i denne jobben?

Jeg trivdes i min jobb i departementet, og var i utgangspunktet ikke på utkikk etter en ny jobb da jeg kom over Statnett sin stillingsannonse i Aftenposten. Jeg fant annonsen interessant, og valgte derfor å søke. Etter noen runder med intervjuer ble jeg overbevist om at Statnett var riktig sted for meg å jobbe, og et sted hvor jeg ville få gode muligheter til både faglig og personlig utvikling.
 

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

Min arbeidsdag er veldig variert og hektisk. Det er mye møtevirksomhet, særlig forhandlingsmøter, strategiutviklingsmøter, prosjektmøter med mer. I tillegg til å gjennomføre operative anskaffelser er en av mine hovedroller i stillingen å påse at anskaffelsesregelverket etterleves i Statnett.

Selv om jeg planlegger min arbeidsdag, er det sjelden den utvikler seg i samsvar med planen. Men jeg trives med en slik arbeidsdag.

Hvilke egenskaper trenger man for å mestre din jobb?

Du må være utadvendt, ha gode samarbeidsevner, like å jobbe i et hektisk miljø, ha evne til å ta raske beslutninger under press og være faglig dyktig.

Hva vil være et naturlig skritt videre i din karriere?

Det må bli en lederrolle.

Hvordan skal studenter og nyutdannede gå frem dersom de ønsker seg en lignende stilling?

Dersom studenter har interesse for offentlig anskaffelser, kan de velge mellom fordypningsfag eller å skrive avhandling innenfor rettsområdet. Den teoretiske kompetansen må igjen etterfølges av praktisk erfaring fra arbeidslivet. Anskaffelser er et praktisk og levende rettsområde hvor mye fortsatt er i utvikling. Anskaffelser er i vinden og mange arbeidsgivere etterlyser god kompetanse innenfor feltet.

Nyutdannede som har kompetanse innen kontraktsrett kan også søke på stillinger innenfor området. Det kreves imidlertid noen års praktisk erfaring for å bli vurdert til en stilling som juridisk fagansvarlig.

Mitt tips til studenter er at det er viktig med nettverksbygging så fort man begynner på et studium. Det er videre viktig å søke på jobb som er direkte relevant for sitt studium slik at man tilegner seg bred kunnskap og kompetanse, noe som vil gi uttelling når en arbeidsgiver skal skille mellom flere søkere som ellers ser like ut på papiret.