Christian Strand er alltid ute etter å utvikle seg

Med lisens til å flørte

Alltid lære: Christian Strand ser frem til å bli nyhetsanker i Nrk over nyttår
Foto: Henrik Kreilisheim
Christian Strand er kun 29 år gammel, men har allerede lang erfaring fra media. Bare 12 år gammel startet han sin karriere i Midt i smørøyet på NRK. Å bli sett og lufte sine meninger er naturlig for ham. Hans far er ansvarlig redaktør i Dagsavisen og mangeårig journalist og kommentator, Arne Strand.
Isabell Sterling
Latest posts by Isabell Sterling (see all)

Det var egentlig idrettsutøver han skulle bli, Norges raskeste mann. Som 17-åring satte han Norgesrekord på 60-meter sprint, 7,17 sekunder, elektronisk tid. Men han ble fanget opp av tv-industrien etter russetida og måtte ta et valg mellom idretten og
mediaverdenen.  Den senere vant, og det er nok både NRK og Christian Strand er glade
for.

Jeg møter Christian i Nrk-resepsjonen, og han geleider meg forbi to strenge vakter som skal passe på at ingen uvedkommende entrer Fort Nrk. Vi går gjennom dører og ganger, forbi nyhetsredaksjonen og opp i andre etasje hvor I kveld-gjengen jobber. For ikke å forstyrre de andre setter vi oss i kantina.

Christian smiler og prater. For å følge den stri strømmen av ord skrur jeg på diktafonen. Det er et eller annet ved Christian Strand som får deg til å ville få med deg alt han sier.

Man lurer på hvor man har sine kvaliteter fra, sånn biologisk.

Populær programleder
2008 var året Christian Strand fikk eget talkshow, «I kveld». Programmet skulle være en erstatning for Sommeråpent på Nrk1. Programmet tok imidlertid ikke slutt med første, og unge herr Strand er mer populær enn noen sinne. Kanskje ikke så rart. Han er sjarmerende, veltalende intelligent og en drivende god programleder.

I løpet av karrieren har Christian gjort mye han kan huskes for, men det er nok fremdeles mange ungpiker der ute som forbinder ham med rollen som pikkoloen Knut-Arne i Hotell Cæsar på TV 2. Så da  jeg tok på meg oppdraget om å intervjue Christian, ble jeg advart om at han var en pikenes Jens og en flørter av en annen dimensjon. Jeg stålsatte meg, fast bestemt på at jeg slett ikke skulle la meg dupere av Nrks store Casanova.
Men dessverre. Det var ikke antydning til det minste tegn på flørting fra intervjuobjektet.

Nyheter og politikk
– Nå har vi holdt på med I kveld i to år og hatt suksess, og jeg føler meg klar for å lære mer innenfor nyheter og politikk, som er to av mine store lidenskaper. Så jeg har fått muligheten til å bli nyhetsanker i Morgennytt over nyttår. Jeg er i en posisjon hvor jeg har mulighet til å lære mer, og det har jeg tenkt å benytte meg av.

En utålmodig mann
Christian er opptatt av å satse hundre prosent uansett hva han jobber med, og det er kanskje derfor han har blitt så dyktig som han er i dag.

– Jeg går aldri inn i et prosjekt uten å yte det maksimale. Uavhengig av om det er idrett eller en rolle i hotell Cæsar. Hvis det jeg holder på med ikke er spennende og givende, mister jeg tålmodigheten. Hvis jeg som programleder ikke er engasjert, kan jeg heller ikke forvente at seerne skal engasjere seg. Det gjelder å yte sitt beste og bli bedre. En av grunnene til at jeg ikke fortsatte med løping, var at jeg følte at jeg ikke kom til å utvikle meg videre som idrettsutøver.

Kongen av pop
– Så sangkarrieren den var kanskje ikke så givende ettersom du ikke fortsatte?

– Jo, jeg er veldig glad for at jeg fikk en mulighet til å gi ut en låt. Men det var ikke som Christian Strand. Det ble bestemt at min rollefigur i Hotell Cæsar, Knut-Arne, skulle prøve seg som pop-artist. At låta Maybe Baby, som er skrevet av Kim Kolstad, havnet på førsteplass på VG-lista i 2001, er ekstra morsomt og åpnet opp for andre kommersielle jobber. Men det var en greie akkurat der og da, og jeg overlater det markedet til dem som jobber med det på full tid.

Hvordan føles det å være rikskjendis?

– Det at folk har lyst til å hilse på meg, er jo i utgangspunktet hyggelig. Men det  var en periode da jeg jobbet i Hotel Cæsar at jeg synes det var litt slitsomt. Det var som Knut-Arne jeg ble gjenkjent, og alle lurte på hvordan det gikk med ham. Men jeg har ingen problemer med at folk kommer bort til meg for å si hei eller bare prate med meg som Christian.

Indonesia
Christian er adoptert fra Indonesia, men det nærmeste han har kommet siden, er Thailand.

– Jeg  ønsker å reise når jeg er klar for å ta det steget fullt ut. Selvfølgelig er jeg nysgjerrig på hvor jeg kommer fra, hvem som var mine foreldre og grunnen til at de valgte å plassere meg på barnehjem. Hva het barnehjemmet jeg ble plassert på, og har jeg søsken? Mange spørsmål ville ha dukket opp, og i tillegg lurer man på hvor man har sine kvaliteter fra, sånn biologisk, men jeg har bestemt meg for å reise ned med mine egne barn når den tid kommer, forteller han.

Tiden for den store reisen er ennå ikke inne.


Om Christian Strand (29)

Født : Indonesia

Oppvokst: på Siggerud i Ski

Til Norge: som baby

Utdannelse: Siggerud barne- og ungdomsskole og Drømtorp VGS i Ski.
Handelshøyskolen BI, Washington State University.

Dårligste egenskap: Utålmodig

Beste egenskap: Dedikert

Sivilstatus: Har kjæreste.

Karriere:
har jobbet i flere tv-programmer, som Midt i smørøyet, Kvitt eller
dobbelt, Frokost-tv, Kykelikokos, Hotell Cæsar og Migrapolis . Han har
gitt ut en låt og jobbet som journalist i P3 og Se og Hør. Han var på et
tidspunkt også Norges raskeste mann. Jobber i dag som programvert.