Kulturnotiser

Skuespillerne Urmila Berg-Domaas og Toni Usman spiller far og datter som lever i skjul som papirløse under forestillingen basert på Henning Mankells roman.
Foto: Pressebilde
Author Recent Posts Saroj Chumber Latest posts by Saroj Chumber (see all) Innvandrer på hyttetur - 31.07.2013 På tide å møtes på midten - 09.05.2011 En rettferdig asylpolitikk - 17.01.2011 Teaterforestilling om papirløseAkershus Teatero setter opp en gratis teaterforestilling basert på Henning Mankells roman “Mørketid”. Det er Nettverk mot statlig rasisme og Antirasistisk Senter som […]
Saroj Chumber
Latest posts by Saroj Chumber (see all)

Teaterforestilling om papirløse
Akershus Teatero setter opp en gratis teaterforestilling basert på Henning Mankells roman “Mørketid”. Det er Nettverk mot statlig rasisme og Antirasistisk Senter som arrangerer teaterforestillingen om de papirløse asylsøkere i Norge.

 Vi setter opp denne forestillingen for å gi papirløse et ansikt og sette temaet på dagsorden. Dessverre har denne gruppen ofte blitt framstilt feil både i media og av politikere, sier Kari Helene Partapouli i Antirasistisk Senter.

I forestillingen blir en historie om far og datter som er på flukt og gjemmer seg i en leilighet et sted i Europa, dramatisert.

Emir Kusturica gitar:
Fremragende: Innlevelse, lidenskap og en smule musikalsk galskap da Emir Kusturica og hans eminente band inntok Rockefeller i forbindelse med Oslo World Music Festival denne uka.
FOTO: Goeun Bae

No Smoking Orchestra fele:
Dejan Sparavalo, felespiller

Forestillingen hadde premiere søndag den 25. april på Grusomhetens Teater i Hausmannsgate 34 i Oslo.

Festival får pris

Oslo World Music Festival er kåret til en av verdens 25 beste internasjonale festivaler av musikkmagasinet Songlines, melder festivalen på sine nettsider.
Festivalsjef i Oslo World Music Festival, Alexandra Archetti Stølen, er svært glad over kåringen.

– Vi ser på det som en stor ære og samtidig en bekreftelse på vårt arbeid gjennom 17 år med å skape en spesiell festival. Noen der ute følger med på oss. Vi synes det er moro, rørende og overraskende, sier hun.