Stumper ikke røyken

 
Foto: Jessica Allande
Author Recent Posts Kristian Mendoza Latest posts by Kristian Mendoza (see all) – Hvilken julesang liker du best? - 24.12.2018 – Hvilket statsborgerskap ville du hatt i tillegg? - 17.12.2018 – Skal du feire julebord i år? - 06.12.2018 Muslimer Utrop har snakket med sier at de ikke vil slutte med å røyke, selv om […]

Muslimer Utrop har snakket med sier at de ikke vil slutte med å røyke, selv om det er påvist spor fra svineblod i sigarettfiltre.

– Alle rusmidler er uislamske på lik linje med inntak av svin, sier Samir Atla, som røyker selv.

Nyheten om stoffet hemoglobin, som blir brukt i filteret i sigaretter inneholder spor av svineblod, har gått verden rundt i det siste. Professor Simon Chapman fra Sydneys Universitet står bak funnet og setter søkelyset på at muslimske røykere vil ha problemer med å forsvare sigarettrøyking etter dette funnet.

Foto : Jessica Allande

– Mange troende muslimske og jødiske røykere og enkelte vegetarianere vil bli forferdet når de blir klar over at de putter filter laget av et svineprodukt i munnen, sa Chapman til et australske nyhetsbyrået AAP.

Røyk er haram
Samir Atla, Mohammed Sfarsel og Ali Ballaali kommer fra Marokko og er røykere. Alle tre er overrasket over professor Chapmans funn, men tror ikke det vil skremme røykere vekk fra sigarettene.

Mohammed Sfarsel er enig, men også skeptisk til den australske professorens funn.

– Jeg velger ikke å tro på det, men jeg kan si at når man først velger å røyke så er det likegyldig om det er svin i filtrene eller ikke, sier Sfarsel.

Blant de tre vennene er det kun Ali Ballaali som vurderer å slutte på grunn av dette.