Foto: Saroj Chumber

Lag tunfisksalat med pasta

Lettlaget søndagsrett for sensommeren.

Utrop nr. 8/2010 (13.05.2010)

Ingredienser:
2 boks tunfisk
1 løk, fin hakket
Saft av en halv lime
Korianderblader, hakket
Tagliatelle-pasta, kokt
Olivenolje
Litt smør
parmesanost (valgfritt)

Slik gjør du:
Varm en stekepanne med litt olivenolje og en liten kladd smør. Ha i hakket løk og stek på middels varme. Når løken blir litt gylden, ha i tunfisk og fortsett å steke. Bland alt sammen. Press saften av en halv lime over blandingen og stek litt mer. Ha i hakket koriander og fjern fra varmen. Husk å ikke steke tunfisken for mye, da blir den tørr.

Kok pastaen med olivenolje og salt i 10 minutter, slik som anvist på pakken. Når pastaen er kokt, hell ut vann og ha litt olivenolje oppi, slik at den ikke klistrer seg sammen.

Server pasta med tunfisk på en tallerken. Dryss parmesan over. Tunfisk kan også spises sammen på en baguette. Dette er lettvint og sunn mat som lages på kort tid.