Årlig konferanse skaper møter mellom kvinner med ulik bakgrunn

Kvinner på tvers

Samarbeid på tvers: Kulturarbeider Susan Guerra (t.v) og Siri Jensen, represtant fra Kvinnefronten og koordinator for nettverket Kvinner på tvers arbeider for å motvirke skiller mellom kvinner med ulik bakgrunn.
Foto: Samer Shurukh
– Vi jobber med å bryte ned avstand og barrierer mellom minoritetskvinner og majoritetskvinner, forteller koordinator i nettverket Kvinner på tvers, Siri Jensen.

Dette vil Kvinner på tvers gjøre ved å synliggjøre situasjonen til kvinner med minoritetsbakgrunn og samtidig legge til rette for at kvinner kan snakke sammen om utfordringer i arbeidslivet, på tvers av bakgrunn, organisasjonsskiller, offentlig og privat sektor og kvinneyrker og mannsdominerte yrker.

Oss og dem
– Nettverkets årlige konferanse har denne gangen tittelen Fra «oss» og «dem» til kvinner på tvers, forteller Jensen. Hun peker på at vi stadig lager et skille mellom minoritetskvinner og majoritetskvinner. Og ved å ikke ha dialog vil den avstanden bare bli større.

“Open Space”
Susan Guerra, som er forfatter og kulturarbeider i Sagene bydel, er enig med Jensen. Og derfor bestemte hun seg for å lede forumet «Open Space» på konferansen. Open space er en metodikk som tar sikte på å skape et forum der deltakerne selv kan diskuterer det som er viktigst for dem.

Vi lager stadig et skille mellom minoritetskvinner og majoritetskvinner.

– Selv om vi vil skape et felles «oss», så er det både likheter og ulikheter mellom de utfordringene majoritetskvinner og minoritetskvinner står overfor, mener Guerra.

På konferansen som holdes 25.-26. september, blir det innledinger av kriminolog og kunstner Lavleen Kaur, leder for Somaliland Women Solidarity Fatima Ali Mader og  leder for Mira Ressurssenter for kvinner med minoritetsbakgrunn Fakhra Salimi.

Kvinner på tvers er et samarbeid mellom kvinnedominerte fagforeninger, kvinneorganisasjoner og andre intresseorganisasjoner. Samarbeidet organiseres først og fremst rundt en årlig landsomfattende konferanse.