Fars epletre

Bar frukt: Denne høsten kom det mer enn familien kunne spise selv.
Foto: Flickr
Author Recent Posts Majoran Vivekananthan Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all) Utrops utgave 26 – 2019 ute nå! - 11.07.2019 Ingen uavhengig jury bak prisutdelingen - 01.07.2019 Rashidi skrev bok om anus - 31.05.2019 Min far var bonde på Sri Lanka. Han dyrket ris og chili. Med inntektene bygget han huset vårt. Etter at […]

Min far var bonde på Sri Lanka. Han dyrket ris og chili. Med inntektene bygget han huset vårt. Etter at han kom til Norge for snart 25 år siden, har det vært en drøm å drive noe liknende i Norge. Da vi flyttet til enebolig hage for en del år tilbake, fikk han muligheten. Han plantet eple og pæretrær rundt huset. Han var fast bestemt på å lykkes selv om det er stor forskjell på dyrking av chili og eple.

Slang
Etter noen år var det noen epler her og der. Og noen nabogutter kunne ikke la være å smake på dem. De plyndret epletreet når de var på vei hjem fra skolen. Flere ganger. Far så etter dem fra kjøkkenvinduet, løp etter dem og jagde dem vekk. Han var så plaget av det at han vurderte å anmelde dem til politiet.

Overflod
Men i år var både epletrærne og pæretrærne fulle av frukt. Det var så mye frukt at vi spiste frukt til frokost. Vi lagde eplekake, eplemos, tørkede epler og til og med eplekarri. Barnebarna tok meg seg frukt til klassen sin. Far ga frukt til folk han besøkte, folk som kom på besøk og til naboer .

Det var så mye frukt at vi spiste frukt til frokost. Vi lagde eplekake, eplemos, tørkede epler og til og med eplekarri.

Og så var det de guttene. De var interessert i eplene i år også. Guttene forsynte seg. Tok noen biter av et eple, smakte og kastet det fra seg. Så plukket de flere, valgte de godt modne eplene. Far så dem fra kjøkkenvinduet. Han gjorde ingenting. Bare så på dem forsyne seg.