Ordführer?

Bør ikke styre Oslo: Det mener innsenderen av dette leserinnlegget.
Foto: Pressebilder
Riktignok er vi belemra med et Høyre/FrP-byråd i Oslo. Og riktignok har det trehoda stortingstrollet hett Høyre/FrP/DnA i ma-ange år. Men, ønsker vi en fascist som ordfører i Norges hovedstad?
Ola Bog
Latest posts by Ola Bog (see all)

På tide med en liten historietime:

Anders Sigurd Lange (1904-1974): På tretti-tallet var Anders Lange sekretær i Fedrelandslaget. Organisasjonen som i 1933 foreslo Hitler og Mussolini som mottakere av Nobels fredspris. Førti år seinere, i 1973, får han oppfylt sin drøm, et “nytt” parti ser dagens lys: “Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep” – ALP. De rykket inn på Stortinget med fire mandater etter valget samme høst.

Neste høst dør Anders Lange, og Carl Ivar Hagen overtar plassen, ettersom
han er 1. vara. Mottar han dødsbudskapet med .. sorg? Ifølge ham sjøl
reagerte han sånn: ‘Det jôg gjennom meg. – Jeg er stortingsmann! Jeg er
stortingsmann!’

Glattstrigla

Fire år seinere, i 1977, skifter ALP navn til FrP. Og vel tretti år etter dette igjen driver over 20 prosent av oss og stemmer på elendigheten.
Jeg gremmes.

Stem på hva som helst, stem på hvem som helst, neste høst. Unntagen Hagen.

Dette glattstrigla, borgerlige, høyreekstreme partimaskineriet summer i hver krik og krok over hele landet. Penger har´em nok av. Så la oss huske, og aldri glemme, hvor penga opprinnelig kom fra. Hvem la den økonomiske basisen for Hagens fettflir på tv-skjermene i dag?

Støtte fra rasiststat
«Vi finansierte Langes parti slik at de kunne lansere en ukeavis. Deretter ga vi dem mer penger slik at han var i stand til å kjøre en brukbar kampanje i valget samme år (1973).» Dette skrev sørafrikaneren Eschel Rhoodie i den selvbiografiske boka The Real Information Scandal (1983) om sitt arbeid i det sørafrikanske informasjonsdepartementet på 1970-tallet.

At ALP fikk fire mandater, gledet sørafrikanerne like mye som det gledet Anders Lange: «Til vår store forbauselse – noe vi delte med resten av Norge – endte vi opp med et politisk parti med fire medlemmer i nasjonalforsamlingen. Owen Horwood (en av sjefene i Informasjonsdepartementet) spøkte med at hvis de hadde gitt meg nok penger ville vi ha endt opp med et parti i flertall og styrt Norge. Det var en operasjon som virkelig gledet (statsminister) John Vorster» skriver Rhoodie videre .. (Kilde: Wikipedia)

Oppsummert: Mandela satt på Robben Island. Lange/Hagen satt på Stortinget.
Og sistnevnte har ikke gitt seg ennå! På tide å sette en stopper for fyren.
 
Altså: Stem på hva som helst, stem på hvem som helst, neste høst.
Unntagen Hagen. Ett sted må grensa gå.