Den gode hjelperen

 
Foto: Privat
– Musikken valgte meg slik jeg valgte den, sier Marco Da Veiga. Mannen som er bedre kjent som artisten RAW, forteller at det var skjebnen som sto bak møtet mellom han og musikken.

Under artistnavnet RAW (Rigtheous African Warrior) slipper han sin første singel, “God”, 16. september. Realistisk musikk med mening og budskap beskriver han musikken sin som.

Musikken handler om alt fra egne opplevelser til afrikanere som har blitt utnyttet i over 500 år uten noen gang å fått oppreisning.

Jobber med ungdommer
Marcos kall her i livet er å arbeide med og støtte ungdom, både gjennom tekster og budskap i musikken og ute “i felten”.

Foto : Privat

Jeg ønsker rettferdighet til alle.

– Jeg ønsker rettferdighet til alle, sier han og legger til at musikken er svar på alle verdens problemer.

Marco Da Veiga (Raw) ønsker å hjelpe ungdommen.
Foto : Sonja Sarwar

Fra 15-20-årsalderen hadde Marco og kameratene ingen eller dårlige lokale tilbud. Derfor startet Marco organisasjonen Youth United i 2003.

Startet tilbud
– Gjennom Youth United ga jeg ungdommen det jeg selv søkte som ung, men ikke fant, nemlig en å se opp til, en storebror, god rollemodell, råd, veiledning og omsorg, forteller Marco. Han selv er vokst opp i Blystadlia med foreldre fra Kapp Verde.

Tøff oppvekst
Oppveksten sin beskriver han i korte ord som tøff, lærerik, vanskelig, herlig, alt på en gang. Og legger ikke skjul på at han var en vill tenåring. Men han fant seg selv etterhvert, og nå er han bare opptatt av at unge mennesker skal tørre å være seg selv.

Siden han stiftet organisasjonen har han hatt kurs, fester og utflukter, alt administrert og organisert av han, med litt hjelp fra organisasjonen Bamboo College, som holder til i Oslo. I tillegg til at han styrer organisasjonen og jobber med musikk, er han også utdannet barne- og ungdomsarbeider og ansatt i en fargehandel.

Navn: Marco Da Veiga
Alder: 30 år
Yrke: Musiker, utdanner seg til barne-og ungdomsarbeider.
Opprinnelse/Fødested: Kapp Verde øyene/Aker sykehus, Oslo
Gode sider: Godt hjerte, snill, omtenksom, viljesterk, positiv, bevisst og optimistisk.
Dårlige sider: Veldig snill er det eneste jeg kan si, selv om det ikke er dårlig, men folk kan misbruke det.