Tre pakistanere

Mistenkelig: Ikke alle passasjerer passer inn alle steder i byen
Foto: Flickr
Author Recent Posts Majoran Vivekananthan Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all) Utrops utgave 26 – 2019 ute nå! - 11.07.2019 Ingen uavhengig jury bak prisutdelingen - 01.07.2019 Rashidi skrev bok om anus - 31.05.2019 Trikken kjører mot Rikshospitalet, og det er mange passasjerer. En mann sitter og leser aviser. En ung dame snakker i […]

Trikken kjører mot Rikshospitalet, og det er mange passasjerer. En mann sitter og leser aviser. En ung dame snakker i telefon mens hun ser ut av vinduet. En ung gutt hører på musikk og ser i taket. To eldre damer prater og ler høyt. Trikken svinger inn på Pilestredet og stopper ved Høyskolen. Tre pakistanere stiger på.

De to eldre damene stopper å prate. Den unge gutten skrur ned musikken. Damen som snakket i telefon, avslutter samtalen. Mannen stirrer på pakistaneren. Alle som sitter på trikken og har fått øye på pakistanerne, reagerer på en eller annen måte. Det er noe som ikke stemmer. Oslo har hatt innvandrere i mange år. Spesielt pakistanere. Men hvorfor reagerer folk når de ser pakistanere på trikken? Det er få innvandrere som bor på Oslo Vest, vi befinner oss på trikk 18 som kjører til Rikshospitalet, og på denne strekningen bor det enda færre innvandrere.

De tre pakistanerne sitter ikke, de står ved trikkedøren. Dørene lukkes, og trikken starter å kjøre videre opp Pilestredet.

Det går panikkbølger gjennom hele trikken.

– Billettkontroll! roper den ene pakistaneren.

Det går panikkbølger gjennom hele trikken. Folk leter febrilsk etter billettene. Noen prøver å late som de skal av på neste stopp, og skynder seg bort til utgangsdøren. Andre leter fremdeles, mens andre tar fram billettene eller månedskortene.

De to eldre damene holder fortsatt på å lete. Det viser seg at de har «mistet» billetten. En annen ung gutt som sannsynligvis er student, har heller ikke billett. Han prøver å overbevise kontrollørene om at han har glemt å kjøpe og at han aldri har prøvd å snike.

Brikkene faller på plass: Ser du flere pakistanere sammen på trikken på vestkanten, er de muligens billettkontrollører.