Verdt å få med seg

Author Recent Posts Ingrid Hovda Storaas Latest posts by Ingrid Hovda Storaas (see all) Lag maki med laks - 11.02.2016 Liberal imam med mange hatter - 06.10.2014 Havets nomader seiler inn i uvissheten - 24.07.2013 Åpent møte om iran Siden den iranske revolusjonen mot sjahen i 1979 har det vært konfrontasjoner mellom USA og det […]

Åpent møte om iran
Siden den iranske revolusjonen mot sjahen i 1979 har det vært konfrontasjoner mellom USA og det sittende styret både når det gjelder politikk, økonomi, og militære anliggender. Fredsinitiativet inviterer nå til åpent møte om Iran i samarbeid med Solidaritetsbevegelse for demokrati og frihet i Iran og SAIFF (Sagene internasjonal og flerkulturell frivillighetssentral). Flere personer kommer til å holde innlegg under møtet, deriblant den iranske menneskerettighetsaktivisten Ghodrat Golizade og forsker ved norsk utenrikspolitisk institututt (NUPI) Sverre Lodgaard.

Sted:Sagene Samfunnshus vis a vis Sagene Kirke
Tid: tirsdag 14. desember kl. 17.00 til kl. 20.00.

Arrangementet er gratis

Fagdag om Kinas Afrika-investeringer
I løpet av de siste årene har Kinas forhold til Afrika kommet stadig mer i fokus, skriver Ansa i en pressemelding. Kina har nemlig det siste tiåret investert betydelige beløp på det afrikanske kontinentet, noe som har fått enkelte aktører til å snakke om nykolonialisme og utbytting, mens andre derimot mener at investeringene gagner de afrikanske landene. På Ansas (Association of norwegian students abroad) fagdag vil konsekvensene av Kinas økte investeringer i Afrika, og hvordan dette i sin tur påvirker Norge og vesten, bli debattert. Panelet vil bestå av statssekretær i UD Ingrid Fiskaa (SV), komitéleder i utenriks- og forsvarskomiteen Ine Marie Eriksen (H), bistandspolitisk talsmann i Frp Peter N. Myhre og Aftenposten-journalist Kristoffer Rønneberg.

Sted: Litteraturhuset i Oslo
Tid: mandag 20. desember kl. 14

Arrangementet er gratis.