Butikksjef med bakgrunn som journalist

35 år gamle Olga Fjeldskaar kom til Norge fra Ukraina i 2002. Med en bakgrunn som journalist og utdanning fra handelshøgskole i hjemlandet, er Fjeldskaar i dag butikksjef for ICA på Frogner.
Hina Jalil
Latest posts by Hina Jalil (see all)

Fortell litt om deg selv?

– Jeg kom til Norge i 2002, er gift med en nordmann og har en sønn på 16 år. Jeg elsker Norge og folket her er fantastisk, selv om været er mye mer kjøligere enn det jeg er vant til. Jeg har vært butikksjef i to og et halvt år, og har blant annet jobbet som kassedame på Rimi, kafé osv. Da jeg kom til Norge, gikk det veldig fort for meg å lære språket og det har blitt bedre ettersom jeg startet å jobbe.

Hvordan startet du å jobbe?

– Da jeg først kom til Norge, måtte jeg selvsagt lære meg språket og gikk på folkeuniversitetet. Etter nesten tre år fikk jeg et jobbtilbud som kassedame enda språket ikke var flytende. Det var ekstremt mange søkere til den jobben, men en annen jente og jeg var blant de to heldige som fikk jobben. Motivasjonen til å lære norsk økte. Da jeg hadde jobbet i tre år, fikk jeg ansvar for kassene og 30 ansatte. Det var en stor utfordring. Senere oppfordret kolleger og venner meg til å gå videre med erfaringen min. 1.april fikk jeg tilbud om å ta over en butikk.

Hvordan føles det å bli nominert til topp ti internasjonale ledere?

– Det er helt utrolig! Jeg hadde ingen anelse om konkurransen. Jeg har lest om personer som har blitt nominert tidligere, professorer etc. og tenkte aldri at jeg noen gang vil havne der. Ikke vet jeg hvem som har nominert meg heller.

Hvordan bruker du din journalistiske bakgrunn i Norge?

–Jeg er veldig glad i å ta bilder og tar bilder på Oslo fashion week hvert år. Skriver også ukentlig spalter for Handelsbladet FK. Det var veldig tøft å skrive på et nytt språk om fag og det var først som et slags prøveprosjekt. Det har gått veldig bra og jeg har fått gode tilbakemeldinger. Jeg er veldig takknemlig for å kunne bruke min journalistiske bakgrunn i Norge.

Hvilke andre interesser har du?

– Jeg er veldig glad i mat. Som en butikksjef, er det viktig for meg å kunne om butikkens ulike avdelinger. Fisk, har jeg lyst til å lære mer om.

Faktaboks:

Navn: Olga Fjeldskaar
Alder: 35 år
Yrke: Butikksjef ICA Frogner
Interesser: Glad i mat