Sensureres i Canada – etter 25 år

Dire Strait i Drammenshallen i Norge i 1985.
Foto: commons.wikimedia.org
Author Recent Posts Elizete Fonseca Lima Latest posts by Elizete Fonseca Lima (see all) Venner hjelper ungdom i fattige land - 10.05.2011 Skole for nye innvandrere - 22.03.2011 Islamiseringens motedronning - 14.03.2011 Canadas svar på kringkastingsrådet, Canadian Broadcast Standards Council, mener at Dire Straits største hit “Money for nothing” er krenkende overfor homofile og sensurerer […]

Canadas svar på kringkastingsrådet, Canadian Broadcast Standards Council, mener at Dire Straits største hit “Money for nothing” er krenkende overfor homofile og sensurerer låta i landets radiostasjoner – over 25 år etter at den først ble sluppet i 1985. Årsaken til sensuren er at ordet “faggot” nå regnes som upassende, melder aftenposten.no. Låten er skrevet av bandets vokalist Mark Knopfler og Sting, og har blitt framført på alt fra Live Aid til Nelson Mandelas 70-årsdag.

Norske muslimske kvinner snakker ut

I boken “Utilslørt. Muslimske råtekster” har bokas redaktører Nazneen Khan-Østrem og Mahmona Khan samlet sammen historier som beskriver hvordan det er å være muslimsk kvinne i Norge i dag. Budskapet er at det ikke finnes en bestemt muslimsk kvinne, melder aftenposten.no.

– I offentligheten har hun veldig ofte blitt sett på som en litt undertrykket, hjelpeløs person. Med vår bok vil vi vise at det slettes ikke stemmer. Det er svært handlekraftige kvinner som har et bevisst forhold til sin muslimske identitet, sier Khan-Østrem til nettavisen.

Gazas tårer vinner svensk pris
Vibeke Løkkebergs dokumentar Gazas tårer, vant publikumsprisen under årets Gøteborg Filmfestival, som ble holdt mellom 28. januar og 7. februar. Prisen blir kåret blant alle filmer som blir vist under festivalen, og ble stemt fram av de over 130 000 besøkende i år, melder aftenposten.no.

Mahmona Khan (bildet) og Nazneen Khan-Østrem skriver bok om muslimske kvinner i Norge.
Foto : wikimedia

Skuespill om homofobi til Norge

Gazas tårer vant svensk pris.
Foto : wikimedia

Skuespillet “Porselen” av Chay Yew (Singapore) framføres på Dramatikkens hus den 22. februar.
Stykket handler om nitten år gamle asiatiske John Lee som skyter sin homofile elsker seks ganger på et offentlig toalett i London. Sensasjonsjournalisten Martin Forbes fatter interesse for Johns fortid. Han undersøker nærmere og personene han intervjuer i Londons gater avslører et samfunn der homofili, homofobi, fremmedfrykt og fascinasjon for det fremmede lever side om side, dekket under et slør av høflighet. 

Foto : UCLA Asia Institute