Overgrep er den reelle trusselen

Siv Jensen
Foto: Kjetil Ree
Author Recent Posts Nasir Ahmed Bystyrekandidat Oslo Ap 2011 Latest posts by Nasir Ahmed Bystyrekandidat Oslo Ap 2011 (see all) Overgrep er den reelle trusselen - 28.03.2011 Siv Jensen snakker ofte om den såkalte “snik-islamiseringen” som en trussel mot det norske samfunnet og dets verdier, basert på enkeltstående tilfeller som oftest har sitt sin forklaring […]
Nasir Ahmed Bystyrekandidat Oslo Ap 2011
Latest posts by Nasir Ahmed Bystyrekandidat Oslo Ap 2011 (see all)

Siv Jensen snakker ofte om den såkalte “snik-islamiseringen” som en trussel mot det norske samfunnet og dets verdier, basert på enkeltstående tilfeller som oftest har sitt sin forklaring i kulturelle forhold. I motsetning til dette mener jeg at overgrep mot barn er den reelle trusselen mot det norske samfunnet, da dette omtales daglig i norske aviser.

Ensomt offer

At høytstående og erfarne politikere i FrPs rekker blir anmeldt for slike grove handlinger, er skremmende, og ikke minst skammelig overfor det norske riket. Siv Jensen som har ambisjoner om å styret dette landet, har både før og etter avsløringene beskyttet den tiltalte, og beæret vedkommende med kandidatur til stilling som ordfører, mens det 17-årige offeret har stått ensomt og alene uten noen moralsk og etisk støtte fra FrPs ledelse. Dette setter et spørsmåltegn ved hvordan Siv Jensen vil bevare rettsikkerheten til de svakeste i samfunnet, dersom FrP kommer seg til makten.

Prinsipper
Dette er ikke første gang noe slikt har skjedd i FrPs historie. Da det ble avslørt i 2001 at Terje Søviknes har hatt seksuell kontakt med en mindreårig jente på FpUs landsmøte, var straffen altfor mild. Det hele endte med at Søviknes ble tatt i fra sitt verv i partiet, uten at partiledelsen ble stilt til ansvar. Birkedal-saken er av en mer grov karakter og det er mange innblandede. Siv Jensen, som til nå har holdt seg prinsipielt til partiets regelverk, og har gitt sin støtte til den tiltalte og hans framtid, må nå handle prinsipielt i henhold til det moral og etikk.

Norsk lov
Straffelovens paragraf 139; melde- og avvergingsplikt, som ble endret til å gjelde overgrep mot barn, mister sin troverdighet og sin slagkraft når partier som FrP skjuler og beskytter sine egne framfor å straffeforfølge dem. Dette er nok toppen av isfjellet og min frykt er at dette kan også tilfeller i andre politiske partier. FrPs partiledelsen som bevisst har brutt den norske loven og deres eget lovverk, må nå handle riktig og sette et eksempel for både sine egne, og for de andre partiene.

Egnet? Siv Jensens håndtering av Birkedal-saken har ført til tvil om hun vil gjøre en god jobb i posisjon, mener innsenderen.

Dette setter et spørsmåltegn ved hvordan Siv Jensen vil bevare rettsikkerheten til de svakeste i samfunnet.

Siv Jensen må feie for egen dør og ikke stigmatisere en minoritetsgruppe med sin retorikk.