Verdt å få med seg

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 Glances at Al Andalus ArtUtstillingen Glances at Al Andalus Art er […]

Glances at Al Andalus Art
Utstillingen Glances at Al Andalus Art er en unik fotoutstilling ved kjendisfotografen Xurxo Lobato fra Spania. Lobato er spesialist i moderne historie og medlem av Det Kongelige Kunsthåndverk Akademiet av Galicia.

Utstillingen er ledd i årets kulturtema på Center for Afrikansk kulturformidling (CAK) – Maurerne i Andalusia – om den kulturelle interaksjonen mellom Afrika og Spania.

Åpningtider:
Ma – fre kl. 11.00 – 17.00 / lø & sø kl. 14.00 – 18.00 OBS! frem til 14.mai 2011
Sted: CAK – Pilestredet 75 C, 0354 Oslo

Fotoutstilling
– Che torid? Hvordan har dere det?

Fotografiutstilling med bilder fra Iran

Øyvind Heggelund har besøkt Iran tre ganger, i 2007, noen måneder før valget i 2009, og høsten 2010. Han ble slått av vennligheten og gjestfriheten han møtte. Fotoutstillingen vil bli supplert med en bokutstilling om landet.

Tid: 1-30. april.
Sted: Deichmanske bibliotek, avdeling Torshov, Sandakerveien 59, Oslo.

Veien fra Tahrir

I regi av Mimeta – senter for kultur og utvikling – vil Basma El Husseiny fra Egypt holde foredrag med historier fra revolusjonen. El Hussein har vært sentral i den arabiske kultursektoren de siste 20 årene. Hun vil primært ha fokus på kultursektorens rolle under revolusjonen, og hvordan hun vurderer utviklingen fremover.
Etter innlegget legges det opp til spørsmål fra salen og diskusjoner.
Tid: 27. april kl. 20.00 på Litteraturhuset
Arrangør: Mimeta.
Konferanse: Minoritetshelse
Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH) inviterer til konferanse “Minoritetshelse – lik rett til god helse og likeverdige helsetjenester”. Arrangementet avholdes 5. og 6. mai på Høyres Hus i Oslo.
Tema for konferansen er: Hvordan kan helsevesenet best tilrettelegge sine tjenester for minoritetene?
Målgruppe: Ansatte i kommunehelsetjeneste, spesialisthelsetjeneste og brukerorganisasjoner som jobber med og er opptatt av minoritetshelse.
Konferansen tar opp fem overordnede temaer:
Papirløse migranter 
Folkehelseutfordringer – forebyggende tiltak
Gode eksempler
Kommunikasjon – mer enn bare tolkning
Barn og unges helse
Tid: 5. og 6. mai.
Sted: Høyres Hus, Stortingsgt. 20
Deltakeravgift: Medlemmer i NSH kr 2 750, ikkemedlemmer kr 3 250. Dagpakke inkl. pauseservering og lunsj kr 480 per dag. Dette kommer i tillegg for alle.
For mer informasjon: http://www.nsh.no/script/view.asp?id=311.