Storebror ser deg!

Statlig godkjent: Nå også på internett, telefon og sms
Foto: Wikimedia Commons
Hva i all verden er det som foregår? Vårt gode, gamle demokratiske Norge ser ut til å miste litt av glansen når det blir innført ting som datalagringsdirektiv. EU styrer Norge som en nikkedokke, Eidsvollsmennene ville snudd seg i graven.
Deniz Feta
Latest posts by Deniz Feta (see all)

Vi som er helt vanlige borgere vil begynne å føle oss iakttatt uansett hva vi gjør og hvor vi befinner oss. Argumentet for å innføre direktivet var å fakke de kriminelle på en mye mer effektiv måte og ha en bedre oversikt, men det de ikke tenkte på, var hvordan direktivet vil påvirke majoriteten av befolkningen. Datalagringsdirektivet er en trussel mot personvernet.

Interne spøker – blodig alvor

Jeg tror at de færreste vil leve i et Norge der staten erklærer kollektiv mistillit til sine egne borgere. Jeg må jammen meg si at det norske samfunn beveger seg i retning av et Orwell-samfunn der Storebror ser deg hvor enn du ferdes. Det er så å si umulig å holde styr på alle de interne spøkene som veksles mellom venner – tenk på hvor mye ”bevismateriale” som kan lagres mot en person uten at det finnes virkelig grunnlag for mistanke.

Samfunnet vårt seiler på et hav der EU-toppmenn er værguder, og det virker nesten som om vi nå er skyldige inntil det motsatte er bevist. Vil vi virkelig leve i et samfunn der vi må tenke oss om igjen og igjen før vi uttaler oss om noe så enkelt som klaging på togforsinkelser og NSBs useriøse håndtering av dette? Gud forby, nevner vi NSB og det blir oppsporet, betyr det at vi planlegger terrorangrep. Hva blir det neste?