Verdt å få med seg

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Innvandrerdøtre lykkes både i jobb og utdanning - 25.04.2024 – Viktig at Norge øker støtten - 25.04.2024 Fredskonferanse under krigsfare - 24.04.2024 Sanja Ilic & Balkanika Brass Orchestra. Supportband: Rakija. Et Balkan Beat Party i storformat når en av Serbias mest […]
Sanja Ilic & Balkanika Brass Orchestra. Supportband: Rakija.
Et Balkan Beat Party i storformat når en av Serbias mest kjente artister tar med seg gjengen i Balkanika på besøk, med full blåserekke og det hele. Hans nye plate ”Ceepaj” er en oppfordring til dans og moro selv i vanskelige tider.
Konsertstart: Onsdag 22.06.11, kl. 20.00.
Sted: Rockefeller Music Hall, Torggata 16, Oslo. 
Billettpris: NOK 320.

Working and doing research in China: Responsibility and integrity.
Nordiske forskere, journalister og organisasjoner som jobber i Kina utsettes ofte for krysspress. Hva gjør vi når hensynet til kinesiske kilder og samarbeidspartnere kommer i konflikt med egne mål? Fagpersoner fra hele Norden kommenterer. 
Tid: Fredag 17. juni kl. 1300.
Sted: Litteraturhuset, Oslo.
Arrangør: Den nordiske foreningen for Kina-studier (NACS).
Gratis adgang! Hele debatten foregår på engelsk.

Helse- miljø- og sikkerhetskonferansen 2011
Alle skal med – hvordan får vi til det?
– integrering for å komme i arbeid
– tilrettelegging for å bli værende i arbeid
Hvordan vi skal integrere og beholde mennesker som enten har problemer med å komme inn i arbeidslivet eller arbeidstakere som trenger tilrettelegging for å bli værende i arbeid?
Konferanseleder: Roger S. Hansen, NAV Arbeidslivssenter Akershus.
Tid: mandag 20. juni 2011, kl. 0930 – 1500.
Sted: Oslo kongressenter (Folkets hus), Youngstorget, Oslo
Deltakeravgift: NOK 900,- + mva. pr. person (kr. 1125,- inkl. mva.) pr. person inkludert lunsj, frukt og kaffe/te.
Frist for påmelding: 14. juni

Turbandagen

Unge sikher gir deg turban og gratis vegetarmat. Har du prøvd turban før?
Turban har gjennom historien blitt selve symbolet på sikhenes kamp. Sikhene tok den aktivt i bruk for å bekjempe et kastesystem der det å bære turban kun var forbeholdt de høyeste kastene og kongene. I dag er den en påminnelse om disse verdiene, og at de fortsatt skal følges. Derfor har sikhene et religiøst og hellig forhold til turbanen.
Målet med turbandagen er å ta tilbake definisjonsmakten, og relansere turban som et symbol for solidaritet, likestilling og religionsfrihet. De siste årene har vært preget av en rekke fordommer i den offentlige debatten, og ikke minst har det vært en tendens til økt polarisering i befolkningen. Med turbandagen ønsker vi å ufarliggjøre turban, og slik bidra til å motvirke folks fordommer.
Tid: 18. juni, 12.00-17.00.
Sted: Frederikkeplassen.