Den viktige politikken

For lite grønt: Oslo trenger en mer bevisst miljøpolitikk, mener vår spaltist
Væromslaget i august har skjenket meg en tett nese og hodepine. Men det har skjedd et annet skifte også. 22. juli i sommer ble alt forandret. Hele landet, og hele befolkningen ble forandret, kanskje for alltid. Men fem uker etter det forferdelige er valgkampen i gang, og alt ser ut til å være slik det […]

Væromslaget i august har skjenket meg en tett nese og hodepine. Men det har skjedd et annet skifte også. 22. juli i sommer ble alt forandret. Hele landet, og hele befolkningen ble forandret, kanskje for alltid. Men fem uker etter det forferdelige er valgkampen i gang, og alt ser ut til å være slik det alltid har vært. Carl Ivar er ordførerkandidat i Oslo og skilter med slagordet ”Frp fornyer Norge”. Carl Ivar fortsetter i sitt gamle spor hvor han blant annet, nok en gang, uttalte at terrorister flest er muslimer. Det stemmer vel like mye som at Frp er partiet for folk flest. Ingen fornying der i gården.

Høsten kommune- og fylkestingsvalg (vi må ikke glemme fylkestingene, altså) har blitt noe helt annet enn det man trodde før vi tok sommerferie. Men det skulle bare mangle, etter det som skjedde i sommer.

Sprenger kapasiteten
Årene som kommer blir veldig viktige for Oslo. Det er mange forandringer på gang, og mange viktige avgjørelser skal tas. De høye bygningene ved operaen er i ferd med å reise seg. Dem får vi ikke gjort så mye med, de vil sperre utsikten. Etter hvert skal trafikkmaskinen vekk og området åpnes opp. Men byen skal ikke bare pyntes opp. Befolkningstallet i Oslo er økende, og med det øker andre behov. Boligprisene har blitt så høye at unge i etableringsfasen har det vanskelig for å kjøpe egen bopel. Skolene er i ferd med å sprenge kapasiteten og elevtallet er økende, derfor blir det veldig viktig å bygge nok skoleplasser i Oslo. Men ikke bare plasser, vi trenger også flere kvalifiserte og flinke lærere.

Oslo trenger grønn politikk

Mens Oslo vokser og vokser, så satser ikke Oslos politiske ledelse på kollektivtrafikk. Sykkelstier finnes, litt her og litt der, men i Oslo sentrum er det nærmest umulig å sykle uten fare for liv og helse. Det økende befolkningstallet i Oslo tatt i betraktning, og at vi har et ansvar for byen ikke bare i dag og i vår tid, men også for kommende generasjoners by. Derfor bør også politikken i og for byen vår formes etter den tanken. Vi bør konsentrere oss om å skape en bærekraftig by som har mange grønne lunger, en by som har ren luft, friske barn og voksne. Vi kaster tonnevis med søppel hvert eneste år, deriblant masse mat som egentlig er spiselig. Det kan ikke fortsette på denne måten, og skal det skje forandringer så må den politiske ledelsen går foran og noen ganger ta upopulære avgjørelser, dog tror jeg ikke mindre privatbilisme i sentrum, flere grønne lunger, renere luft og derav bedre helse vil være upopulært. Det er ikke eiendomsskatt, eventuelt andre kommunale avgifter, andelen innvandrere (les: mørke) og den slags som er viktig. Det viktige er hvorvidt vi skal gi fra oss en levelig by eller ei.
 
Jorden er ikke noe vi har arvet fra våre foreldre, men noe vi har lånt fra våre barn.

Carl Ivar uttalte, nok en gang, uttalte at terrorister flest er muslimer. Ingen fornying der i gården.