Gir ut brosjyrer om tvangsekteskap

(Dobbelt statsborger) Sann Kang fra Kambodsja fikk et merkelig rÃ¥d fra UDI om hvordan hun skulle bli løst fra sitt kambodsjanske statsborgerskap. De ba henne kontakte Thailands ambassade i Oslo. UDI vil ikke legge ved informasjonsbrosjyrer nÃ¥r de krever at nye statsborgere skal kvitte seg med sitt gamle statsborgerskap. Det er for komplisert. FOTO: Karin Søndrol (Forsidebilde UDI) FOTO: Are Vogt Moum lead Reglene som gjelder for personer som har fått opphold på grunnlag av familiegjenforening er meget strenge, og har fått uheldige utfall som bør debatteres, mener kronikkforfatteren
Fem direktorater har samarbeidet om brosjyrer om tvangsekteskap. Det gis ut to brosjyrer, én beregnet på foreldre og én til ungdom. Brosjyrene utgis av UDI i samarbeid med Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Integrerings og mangfoldsdirektoratet, Politidirektoratet og Helsedirektoratet, som en del av arbeidet med regjeringens handlingsplan mot tvangsekteskap. – Brosjyrene oversettes til engelsk, urdu, somali, […]

Fem direktorater har samarbeidet om brosjyrer om tvangsekteskap. Det gis ut to brosjyrer, én beregnet på foreldre og én til ungdom. Brosjyrene utgis av UDI i samarbeid med Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Integrerings og mangfoldsdirektoratet, Politidirektoratet og Helsedirektoratet, som en del av arbeidet med regjeringens handlingsplan mot tvangsekteskap.
– Brosjyrene oversettes til engelsk, urdu, somali, arabisk, sorani, persisk, pashto og tyrkisk. Flere språk vil bli vurdert etter hvert, skriver udi.no.
Letter på tilværelsen: En av disse kan bli en heldig vinner av en master- eller batchelorstipendiat fra Holsts legat. I år satser man sterkt på minoritetsstudentene.
Slutter i UNE: Kåre Lode (67) sier de overordnende føringene strider mot det han ser på som allminnelige tanker om menneskeverd og menneskerettigheter.
Foto : sik.no
Holsts legat hjelper minoritetsstudenter
Foto : Stony Brook University
Legatet utlyser fem master- og ti bachelorstipender i samarbeid med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).
– HiOA har selv tatt initiativ til å sette fokus på minoritetstudenter som er gode rollemodeller, sier saksbehandler for legatstyret ved høgskolen, Rahima Parvin til utrop.no.
Hensikten er å gi et økonomisk bidrag til studenter med minoritetsbakgrunn som anses for å være gode rollemodeller gjennom sine aktive samfunnsengasjement ved siden av utdanningen.
Vil ha sivil ulydighet mot utlendingsmyndighetene
Afrika-ekspert og tidligere medlem i Utlendingsnemda, Kåre Lode (bildet), mener sivil ulydighet må til når politikerne fraskriver seg sitt ansvar. Han mener vedtak om retur til Etiopia ikke er forsvarlig. 
– Her er det snakk om mennesker som hadde en jobb og som forsørget seg selv og som nå har mistet muligheten til det på grunn av norsk asylpolitikk. Vi kan være ulydige om vi vil, sier han ifølge aftenbladet.no.
Like mye anti-feministisk som anti-islamsk
Ifølge den britiske filosofen Jane Clare Jones (bildet), som har studert Anders Behring Breiviks manifest, gjennomsyres hans ideologi like mye av kvinnehat som muslimhat.
Breiviks antifeminisme har fått lite oppmerksomhet i forhold til hans hat mot muslimer. Men antifeminisme og kvinnehat er dypt forankret i alt han står for, sier Jones til avisen The Guardian.