– Minoritetene må sees som en ressurs

Forsvarer dagens praksis: legitimt og villet politikk, sier statssekretær i Justisdepartementet, Pål Lønseth.
Foto: regjeringen.no
Author Recent Posts Stian Røren Latest posts by Stian Røren (see all) Redaktør, politiker og bibliotekar - 17.10.2013 Mer positive til innvandrere etter terroren - 05.12.2011 Kulturkrasj i thriller-format - 21.11.2011 Regjeringen ser ut til å foreta en kursendring i integreringspolitikken, skriver Inger Anne Olsen i en kommentar i Aftenposten, mandag 24.10. Det siste tiåret […]

Regjeringen ser ut til å foreta en kursendring i integreringspolitikken, skriver Inger Anne Olsen i en kommentar i Aftenposten, mandag 24.10. Det siste tiåret har integreringsarbeidet vært preget av en manglende tillit mellom minoritet og majoritet, og en ovenfra- og ned-holdning fra myndighetenes side. Selv om mange innvandrerorganisasjoner fortsatt driftes med liten eller ingen økonomisk støtte, har regjeringen i år vist positive signaler ved å tildele støtte til fire nye organisasjoner som alle har det til felles at de er etablert og drevet av flerkulturelle nordmenn.  

Personer med avslag skal reise hjem

I et innlegg i Aftenposten, Mandag 24.10, skriver statssekretær Pål K. Lønseth (bildet) at de personene som ikke reiser hjem etter avslag på asylsøknad, er returnektere og selv ansvarlig for sin situasjon. Lønseth mener det er viktig å skille mellom asylsøkere som har søknad under behandling, eller som har fått innvilget beskyttelse på den ene siden, og returnektere på den annen side. Sistnevnte velger selv å sette sitt eget, og sine barns liv på vent. Men Lønseth vedgår at tvangsretur ikke nødvendigvis er løsningen.

Haugaland tingrett
Foto : Domstol.no

Krever SOS-Rasisme for 9,7 millioner

Landsrådet for for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) krever at SOS-Rasismebetaler tilbake 9,7 millioner kroner, skriver Dagbladet. LNU hevder at SOS-Rasisme har oppgitt høyere medlemstall enn de har grunnlag for, i tillegg til at sentrallaget skal ha beholdt penger som skulle vært tilført lokallagene. Saken startet i Haugaland tingrett mandag 24.10, og skal vare i to uker.

Vekst i asyl-industrien

I en kommentar i nettavisen hevder Gunnar Stavrum at asyl-industrien er blitt en vekstnæring for norske kommuner. Han mener dette er besynderlig, med tanke på at Norge får stadig færre søknader om opphold. Mens utgiftene til Utlendingsdirektoratet har økt med 10 prosent på ett år, har samtidig antallet saker sunket fra 104 000 til 95 000, altså med nesten 10 prosent. Den største økningen finner vi ved kjøp av oppholdsplasser på asylmottak, der staten i 2010 brukte tre milliarder kroner – tre ganger mer enn i 2007.