Kash skal bli konge!

Kash King Gaushamara er en ung og lovende underholder som beveger seg i stormfart oppover karrierestigen. Utrop tok en prat med ham om veien til en av Norges største teaterscener.

Kash King Gashamura (23) er et kjent ansikt fra NRK Barne-TV. Nå skal ha spille Mowgli på Det Norske Teatret. 

Mowgli: Kash King skal spille Mowgli på Norges største teaterscene. Dette har han jobbet for hele livet.

– Jeg startet med teater på Frogn Videregående. Da vi hadde særemne i norsk, fikk jeg velge mellom å lese fire bøker eller sette opp en forestilling. Jeg valgte forestilling og fikk en sekser, forteller King om sin ungdomstid i Ås.

Da læreren hans anbefalte ham å drive med teater, søkte King, som opprinnelig er fra Rwanda, seg inn på skuespillerlinja ved Danvik folkehøgskole. Etter ett år med hardt arbeid og bratt læringskurve, fikk han sin første hovedrolle i teaterstykket “En Midtsommernatts drøm”. Dette resulterte i at han fikk rollen som Hud Johnsen i musikalen Hair, på Chateau Neufs studentteater i Oslo. 

For meg finnes det ingen plan B.

En aktiv underholder

– Da jeg var 16 år var jeg på audition hos Barne-TV, de likte meg, men mente de sa jeg var for ung. De hadde tydeligvis hatt meg i tankene lenge, og ringte meg opp fire år senere.

Etter 120 sendinger hos Barne-TV, fikk Kash King raskt tilbud om å jobbe seg mot noe enda større; sitt eget tv-program. Ikke nok med det: Han fikk høre om audition til Jungelboken hos Det Norske Teatret. 

– De så etter en ny Mowgli, Adil Khan spilte den rollen sist på Det Norske Teatret, med stor suksess. Jeg tenkte dette er stort, dette må jeg klare, jeg skal vinne! And so I did, forteller han med begeistring i stemmen.

Ingen dans på roser

Uten utdannelse Teaterhøgskolen og med hovedrolle på en stor teaterscene, måtte han gjøre noen harde prioriteringer. Selv om Barne-TV hadde vært en barndomsdrøm for Kash, måtte han velge bort jobben. Nå fokuserer nå på sitt nye program “Kash og Zook”, i tillegg til å være Mowgli. 

– Dette er en tøffere Mowgli. Jeg spiller han i “emo-versjon”, med gitar og rødt hår. Jeg måtte lære meg å spille gitar også – hver dag i flere timer. Karakteren til Mowgli er så fantastisk; han tror han er en ulv, men er egentlig et menneske, det er reisen vi følger, forklarer han. 

– Hva er motivasjonen din for å være så aktiv?

– Vil man bli skuespiller, må man bare tro på seg selv. Jeg har aldri vært den beste skuespilleren i klassen min, men jeg er den som sitter igjen med mange jobber. Fordi jeg gir aldri opp. Får jeg nei, så er det synd for dem som ga meg nei som et svar, tenker jeg. Mange blir deppa og føler seg ikke flinke nok. Om du har nok tro på at du er sexy, så går det bra. Sats alt… for meg finnes det ingen plan B.

Teaterstykket “Jungeboken” har premiere 5. oktober 2012 på Det Norske Teateret.