Viser norsk natur i Bollywood-video

 
Foto: Suleman Ahmad
Fersk norsk-pakistansk regissørkomet har fått sitt livs gullsjanse.

Aman Sheikh (20) har drevet med filmarbeid siden han fylte 18. Aman Sheikh er en helt ny filmregissør som hovedsaklig lager musikkvideoer, men han driver også med eventfilmer, portrettvideoer og dokumentar.

Så langt har han laget tre profesjonelle musikkvideoer som også har blitt vist på TV. Nå har han fått sjansen til regissere Norges første bollywoodvideo, med den svært profilerte artisten Falak Shabir. Shabir er et stort navn i India. Enkelte av videoene hans på YouTube har fem millioner klikk.

– Jeg har sommerfugler i magen, helt klart. Jeg gleder meg til å jobbe med et så stort navn i Bollywood, og føler meg veldig takknemlig over at artisten og hans plateselskap T-Series har valgt meg ut, særlig ettersom jeg er helt ny i bransjen, sier Sheikh til utrop.no.

Fra venstre: Omar Jacob, Aman Sheikh, Pia Rud og Falak Shabir.
Foto : Suleman Ahmad

For meg er dette drømmen og sjansen til å vise hva jeg kan.

Heldig

Hvor lenge har du strevd for å få en slik sjanse?

– I flere måneder. Jeg føler meg heldig, for det er ikke ofte at man får sånne oppdrag. Og så er det jo stas å få vist norsk natur for første gang i en sør-asiatisk musikkvideo.

T-Series har opptil 22 millioner seere på videoene de publiserer på YouTube. Selskapet står bak musikkvideoen til Aman Sheikh. Den skal han regissere i Norge. Opprinnelig skulle Sheikh ha regissert på Vestlandet, men tidsnød fra Shabir og selskapets side gjorde at man måtte i hast finne et nytt innspillingssted, denne gang nærmere hovedstaden.

– T-Series er et av Indias største selskaper, og du merker at de har en helproff måte å gjøre ting på. Likevel synes jeg det er greit å få litt kreativ kontroll, blant annet gjennom å få lede innspillingen og leie inn proffe norske stylister til videoen.

Håper på mer interesse

Som Shabir-fan er 20-åringen svært motivert for oppdraget.

– For meg er dette drømmen og sjansen til å vise hva jeg kan. Falak virker som en jordnær og flink fyr, så jeg regner med at samarbeidet skal gå greit.

Han legger til at hensikten med musikkvideoen er å vise norsk og skandinavisk natur slik at vi i Norge kan få flere Bollywood-prosjekter hit.

– Vi vil vise Norge og nordmenn fra sin beste Bollywood-side, slik at det kan både skape mer blest om sjangeren her hjemme, og få folk i de sør-asiatiske landene til å skjønne at gode bollywoodvideoer kan lages overalt, sier han.